Yuvaya Dönüşen Plastikler

Sokak Hayvanlarını Çetin Kış Şartlarından Korumak Amacıyla PAGDER ve Sivasspor ‘Sıcak Bir Yuva Her Canlının Hakkıdır’ Sloganıyla ‘Yuvaya Dönüşen Plastikler Projesi’ İçin İş Birliği Yaptı.

Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) ve Sivasspor arasında yapılan anlaşma ile kulüp tesislerinde toplanan her plastik PET şişe sevimli dostlara sıcak bir yuva olacak. Kırmızı-beyazlı ekibin; futbol A takımı ve futbol akademisi takımlarında, antrenmanda ve tesislerde kullanılan plastik su şişeleri projeye bağışlanacak. PAGDER’in uzun zamandır yürüttüğü kampanyaya destek olan ilk futbol kulübü olan Sivasspor, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde #YuvayaDönüşenPlastikler sloganıyla projeyi başlattı. Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ile futbolcuların da destek verdiği kampanya ile tesislerde biriktirilmeye başlanılan plastik atıklar değer kazanmış olacak.

Yuvaya Dönüşen Plastikler Projesinde Güncel Gelişmeler

PAGDER tarafından 2014 yılında hayata geçirilen “Yuvaya Dönüşen Plastikler” projesi kapsamında atık plastikler geri dönüştürülerek sokak hayvanlarına yuva oluyor ve sevimli dostlarımızı soğuktan koruyor. Bugüne kadar 2000’den fazla kulübe dağıtımı gerçekleştiren projede Belediyeler başta olmak üzere çeşitli hayvan barınaklarına yapılan bağışlar hızla devam ediyor.

Proje kapsamında son dönemde yapılan bağışlar;

  • Armutlu Belediyesi tarafından yeni kurulan hayvan barınağı için 20 adet kulübe bağışlandı.
  • Bakıma muhtaç, engelli ve hasta hayvanların tedavileri ve bakımlarının yapılması amacıyla kurulan yaşam merkezi ENCANDER’e, engelli dostlarımız için 15 adet kulübe bağışlandı.
  • Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi Hayvan Barınağı’nın kapasitesini arttırmak amacıyla 15 adet kulübe bağışlandı.
  • Subaşı Belediyesi Hayvan Barınağı’nın iyi durumda olmayan kulübelerini yenilemek için 20 adet kulübe bağışlandı.
  • Altınova Belediyesi Hayvan Barınağı’na kapasite artımı için 10 adet kulübe bağışlandı.
  • Silivri Canları Yaşam Bahçesi’nin iyi durumda olmayan kulübelerini yenileme çalışması kapsamında 25 adet kulübe bağışlandı.
  • Kaytazdere Sokak Hayvanları Koruma Derneği’ne 5 adet kulübe bağışlandı.

KAYNAKÇA

  1. PLASFED DERGİ 29 SY.
  2. Yuvaya Dönüşen Plastikler