Yurtdışı Pazarından Gıda İhracatçılarına Dev Fırsat

Ege İhracatçı Birlikleri, 14-16 Mart 2024 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilecek olan Natural Products Expo West Fuarı’na tüm gıda sektörü temsilcilerini davet etti.

Yılda 7,3 milyar dolarlık tarım ürünleri ihraç eden ve Türkiye’nin gıda ve organik ürün ihracatının öncüsü konumunda bulunan Ege İhracatçı Birlikleri, 10 milyar dolarlık hedefine ulaşma amacıyla dünyanın en büyük gıda ithalatçısı olan Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek olan Natural Products Expo West Fuarı için Türkiye Milli Katılım Organizasyonu düzenleme çabalarına başladı.

Tarım İhracat Hedefine Daha Hızlı Ulaşacak

Ege İhracatçı Birlikleri, 14-16 Mart 2024 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilecek olan Natural Products Expo West Fuarı’na tüm gıda sektör temsilcilerini davet etmektedir. Bu fuar, Ege İhracatçı Birlikleri’nin milli katılım organizasyonunu gerçekleştireceği beşinci gıda fuarı olacak.

Pandemi sonrasında fuarların eski güçlerine kavuştuğunu vurgulayan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, uzun yıllardır Fancy Food (ABD), Foodex Japan (Japonya), Biofach Organik Ürünler (Almanya) ve Çin İthalat Fuarı (Çin) gibi etkinliklerde Türkiye Milli Katılım Organizasyonlarını başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti. Ticaret Bakanlığı’nın Uzak Ülkeler Stratejisiyle uyumlu olarak, ABD’deki Natural Products Expo West Fuarı’nda da Türkiye Milli Katılım Organizasyonu düzenlemek istediklerini ifade eden Eskinazi, bu sayede Ege İhracatçı Birlikleri’nin tarım ihracatındaki 10 milyar dolarlık hedefine daha hızlı ulaşmayı planladıklarını söyledi.

ABD’ye İhracatımız 4 Yılda İkiye Katlandı

Natural Products Expo West Fuarı’nın 1981 yılından beri düzenlenen, bilinirliği ve katılımı yüksek bir fuar olduğu bilgisini paylaşan Eskinazi, “New York’ta düzenlenen Fancy Food Fuarı’na 25 yıldır milli katılım organizasyonu yapıyoruz. Türk gıda ürünlerinin ABD pazarında bilinirliğini ve tüketimini artırmak için 4 yıldır TURQUALITY Projesi sürdürüyoruz. Başarılı organizasyonlarımız sayesinde ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlanarak 924 milyon dolardan 1 milyar 815 milyon dolara yükseldi. ABD pazarındaki etkinliklerimize bir halka daha ekliyoruz. Bu sayede ABD’ye gıda ihracatında orta vadede 5 milyar dolarlık hacme ulaşmayı hedefliyoruz. Türk gıda ihracatçılarımızı bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sağlıklı beslenmenin dünyada yükselen değer olduğuna vurgu yapan Eskinazi sözlerini şöyle sürdürdü; “Natural Products Expo West Fuarı’nda yiyecek ve içeceklerde en yeni doğal ve organik ürünler, güzellik ve güzellik ürünleri, ev ürünleri, takviyeler ve içerikler adlarında ayrı holler bulunuyor. Fuarın amacı, daha sağlıklı bir gezegen ve sürdürülebilir bir yaşamı desteklemek. Türkiye’de de yıllık organik sektörü 500 milyon doların üzerinde bir ihracat seviyesine ulaştı. Her geçen gün ürün çeşitliliği artan organik sektöründe 1 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Natural Products Expo West Fuarı, bu hedefe ulaşmamıza da destek olacak.”

2023 yılında, 7-11 Mart tarihleri arasında Anaheim Kongre Merkezi’nde düzenlenen Natural Products Expo West Fuarı, 55 ülkeden 1020 yabancı katılımcı ve 100 ülkeden 9.750 yabancı ziyaretçi ile 3000 firma tarafından gerçekleştirildi. Fuar, 65.000’den fazla kayıtlı ziyaretçiyi ağırladı. Bu ziyaretçilerin tamamı profesyonel kişilerden oluşurken, yüzde 30’unu distribütörler ve yüzde 25’ini perakendeciler oluşturdu.

Expo West Fuarı’na katılmak isteyen firmalar aşağıdaki linkten başvurularını yapabilirler;

http://fuarbasvurulari.egeliihracatcilar.com/default.asp?FuarId=F134CBDE7C