Anadolu Isuzu’dan 5. Sürdürülebilirlik Raporu

Anadolu Isuzu, sürdürülebilirlik hedefleri ve “Yarınlara Dönüşüyoruz'” stratejisi çerçevesinde aldığı etkili kararları, 5. Sürdürülebilirlik Raporuyla paylaştı.

Küresel Raporlama Girişimi (GRI) kılavuzlarına uygun bir şekilde hazırlanan rapor, şirketin yeni vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen iş süreçlerindeki güncellemeleri ayrıntılı bir şekilde sunuyor. Raporda, şirketin sürdürülebilirlik alanındaki çabalarının yanı sıra 2022 yılında tüm iş birimlerinin katılımıyla ilan ettiği “Yarınlara Dönüşüyoruz” stratejisi ve bu stratejiyi iş ve ürünlerinde nasıl uyguladığı özetleniyor.

Raporda, şirketin net sıfır emisyon hedefini gerçekleştirmek amacıyla iş süreçlerinin, değer zincirinin ve iş yapış şeklinin revize edildiği vurgulanıyor. Ayrıca “Yeni nesil ulaşım çözümlerini benimseyerek ve iklim kriziyle mücadeleye katkıda bulunarak ürünlerimizi sürdürülebilir bir dünya için dönüştürüyoruz” mesajı da özellikle vurgulanıyor.

Yayımlanan raporda Anadolu Isuzu’nun bu strateji çerçevesinde öncelikli olarak odaklandığı alanların başında “Araç Kalitesi ve Yol Güvenliği, İklim Krizi ve Çevresel Etkiler, AR-GE ve İnovasyon, Dijitalleşme ve Siber Güvenlik, İş Etiği ve İnsan Hakları, Paydaş İlişkileri ve İş Birliği” yer alıyor.

Anadolu Isuzu, Sürdürülebilirliği Kurumsallaştırıyor

Kurum olarak sürdürülebilirliğine önem verdiklerinin altını çizen Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, rapora ilişkin görüşlerini aktardı:

“Sürdürülebilirliği kurumsallaştırma yolculuğumuzda önemli adımlar atmaya hız kesmeden devam ediyoruz. Bu çerçevede uzun süredir hazırlıklarını sürdürdüğümüz çalışmalarımızı, 2022 yılında kamuoyuyla paylaştığımız sürdürülebilirlik stratejimiz ile taçlandırarak net biçimde ortaya koyduk. Şirketimiz için yarının koşullarına bugünden hazırlanmanın ve uyum sağlamanın anahtarı dönüşümden geçiyor. İşte bunun için Anadolu Isuzu olarak işimizi ve ürünlerimizi dönüştürüyor, yarınlara dönüşüyoruz.

Bu vizyon doğrultusunda alternatif yakıtlı araçların geliştirilmesi, üretim süreçleri kaynaklı emisyonların azaltılmasına dair çalışmalarımız, üstün mühendislik yetkinliklerine dayanan AR-GE ve inovasyon faaliyetlerimiz, insanımıza yaptığımız yatırımlar ve paydaş iş birliğine atfettiğimiz önem, Şirketimizin önceliklerinde açıkça yer bulduğu gibi dönüşüm stratejimizin de temellerini oluşturuyor. 2022 itibarıyla ulaştığımız bu yeni düzey, Anadolu Isuzu olarak 2020’den beri devam eden ve aşamalar halinde hayata geçirilen sürdürülebilirliği içselleştirme yolculuğumuzun geldiği noktayı temsil ediyor.”