Yeşil İş Dünyasında Kadınlar Programı, Kadın Girişimcileri Bir Araya Getirdi

İşletmelerini iklim değişikliği odaklı yenilikçi çözümlerle buluşturan Hollandalı ve Türk girişimci kadınlar, “Yeşil İş Dünyasında Kadınlar Programı” ile girişimcilik ekosistemlerini güçlendirmek için bir araya geldi.

Hollanda Krallığı Büyükelçiliği, Eureko Sigorta, Garanti BBVA, Impact Hub Istanbul ve Startup Amsterdam iş birliğiyle hayata geçen program, Hollanda’dan 5, Türkiye’den 5 olmak üzere toplamda 10 girişimci kadını bir araya getirdi.

İki gün süren Yeşil İş Dünyasında Kadınlar Programı’nda, Türkiye ve Hollanda girişimcilik ekosistemi, iklim değişikliği ve girişimciliğe ilişkin fırsatlar ve zorluklar hakkında ölçeklendirme, finansa erişim ve uluslararası ağlara erişim gibi konu başlıkları irdelendi. Girişimci kadınlar, bu alandaki tecrübelerini paylaşarak iletişimlerini güçlendirdi.

Uluslararası arenada merak uyandıran program, Türk inovasyon ve girişimcilik ekosisteminden de oldukça ilgi çekti. Program kapsamındaki oturumlara 30’dan fazla şirket katıldı. Her iki ülke arasında köprü görevi gören programın, çevre konusunda faydalı işlere imza girişimci kadınlar için sürdürülebilir olması hedefleniyor.