Yenilikçi Çip, Robotlara Güç Katıyor

AMD‘nin geliştirdiği yeni çip, robotik sistemlerdeki elektrik motorlarını kontrol etmek amacıyla tasarlandı. Bu çip, birçok farklı robot uygulamasında kullanılabilir.

Robotik sistemler, artık birçok farklı alanda yaygın bir şekilde kullanılıyor. Bu sistemler, elektrik motorları kontrolünde, fabrika otomasyonlarında, enerji üretiminde ve hatta asansörlerde bile tercih ediliyor. AMD de bu çeşitli alanlarda kullanılan robot sistemleri için özel bir çip geliştirdi.

AMD’nin Kria uyarlanabilir modül tabanlı sistem anakart portföyü, robotik sistemlerde bulunan robotların kontrolünü amaçlayan K24 ve KD240 Sürücü Başlangıç Kiti ile güçlendirildi.

Çip, Gerçek Boyutlu Robot İnşa Etmeyi Sağlıyor

AMD K24’ün özellikleri incelendiğinde bu giriş seviyesi modülün dört çekirdekli Arm Cortex-A53 işlemci ile çift çekirdekli Arm Cortex-R5F gerçek zamanlı işlemciye sahip olduğu dikkat çekiyor. Ayrıca Ubuntu işletim sistemini çalıştırabilen bu modül, 2 GB LPDDR4 RAM, Mali-400 MP2 GPU ve AMD Derin Öğrenme İşlemcisi gibi bileşenleri de bünyesinde bulunduruyor.

Yeni çipin, karşılaştırılabilir ürünlere kıyasla daha düşük gecikme sürelerine sahip olduğu belirtiliyor. Bu çipin geliştirilmiş K26’ya göre daha erişilebilir olması da dikkat çekici bir detay olarak ön plana çıkıyor. K24, aynı zamanda K26 ile uyumlu sistemlerde de kullanılabilir.