Yemeksepeti Sıfır Atık Belgesi Almaya Hak Kazandı

Genel merkezi Yemeksepeti Park’taSıfır Atık Yönetim Sistemi”ni benimseyen Yemeksepeti, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından “Sıfır Atık Belgesi”ni almaya hak kazandı.

Yemeksepeti, sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlama hedefinde yeni bir başarıya imza attığını duyurdu. Şirket, atık yönetimine odaklanarak Yemeksepeti Park’ta hayata geçirdiği “Sıfır Atık Yönetim Sistemi” ile atıklarını ekonomiye kazandırma ve sağlıklı bir çevre oluşturma hedeflerini başarıyla belgeledi.

Yemeksepeti’nin uyguladığı sistem, atıkların ayrıştırılması, kayıt altına alınması ve ekonomiye kazandırılması gibi süreçleri içeriyor. Yemeksepeti’nin çevre dostu iş anlayışını ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerini güçlendiren bu gelişme, şirketin atık yönetimi konusundaki öncülüğünü bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yemeksepeti Sıfır Atık Yönetim Sistemi uygulaması sayesinde belge kazandı

Hem Çevre Hem de Ekonomi için Bir Kazanım

Atık yönetiminin doğru şekilde yapılmasının sadece çevreyi korumakla kalmayıp, aynı zamanda sürdürülebilir bir ekonomik büyüme fırsatı sağladığını belirten Yemeksepeti Üst Yöneticisi (CEO) Mert Baki, aşağıda bulunan açıklamayı yaptı:

“Yemeksepeti olarak, işletme faaliyetlerimizden doğan atıkların geri dönüştürülmesi ve yeniden kullanılması konusunda sürekli olarak çaba gösteriyoruz. Bu hem çevremiz için hem de ekonomimiz için büyük bir kazanım. Sıfır Atık Belgesi, çevreye yönelik duyarlılığımızın ve bu konuda gösterdiğimiz çabaların resmi bir onayı ve desteklenmesi anlamına geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na, bize bu belgeyi vererek çevre dostu iş anlayışımızı onayladıkları için teşekkür ediyoruz. Sektörümüze örnek olacak şekilde, sürdürülebilirlik alanındaki başarılarımıza bir yenisini eklediğimiz için mutlu ve gururluyuz.”