Uzay İstasyonu Laboratuvarı Finansman Sunuyor

Uluslararası Uzay İstasyonu Ulusal Laboratuvarı, üretim başvuruları için başvuruları davet ediyor; bunlardan ikisi 750.000 dolarlık finansmanı paylaşacak ve konseptleri mikro yerçekimi altında test etme fırsatını paylaşacak.

Mikro yerçekimi ortamından fayda sağlayabilecek bir Ar-Ge veya üretim projeniz var mı? Öğrenme fırsatınız olabilir. NASA ile işbirliği içinde Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) Ulusal Laboratuvarı’nı yöneten Uzayda Bilim Geliştirme Merkezi (CASIS), uzayda üretim uygulamaları için teklif davet ediyor ve hatta iki projenin finansmanına yardımcı olacak. Değerlendirilebilmesi için öncelikle CASIS yetkililerini projenizin “insanlığa değer getirebileceği ve alçak Dünya yörüngesinde iş modellerini mümkün kılabileceği” konusunda ikna etmeniz gerekir.

ISS Ulusal Laboratuvarı, Cuma günü yaptığı duyuruda, gelişmiş malzeme ve üretim içeren uzay içi üretim projeleri için yeni finansmanın mevcut olduğunu duyurdu. Başvurmak isteyen tarafların öncelikle 2 Mayıs 2024 tarihine kadar incelenmek üzere bir konsept özeti sunmaları gerekiyor. Bu aşamayı geçen başvuru sahiplerinin 8 Temmuz 2024 tarihine kadar tam tekliflerini sunmaları gerekecek. İki uzay içi üretim projesine fon sağlanacak ve 750.000 dolarlık finansman paylaşılacak. Daha fazla bilgiye, başvuru süreci ve program hakkında bilgilere ISS Ulusal Laboratuvarı web sitesindeki kaynak duyurusu sayfasından ulaşılabilir. Talep üzerine bir web semineri de düzenlenecektir.

Haber bültenine göre araştırma projesi, yeni iş büyümesi ve sermaye yatırımının yanı sıra ölçeklenebilir, sürdürülebilir pazar fırsatlarına olanak tanıyan uzay tabanlı üretim ve üretimi göstermelidir. ISS Ulusal Laboratuvarı, örnek olarak, mikro yerçekiminde yüksek değerli cam ürünlerin üretimini içeren yeni bir uzay projesinden bahsediyor.

Bu proje sırasında Flawless Photonics, mikro yerçekimi ortamının süreç kontrolünde iyileştirmelere olanak tanıyarak optik fiber üretiminin miktarının artmasını sağlayabileceğini göstermeye çalıştı. ISS Ulusal Laboratuvarı, uzayda çekilen cam elyafların yeryüzünde analiz edileceğini ve Dünya üzerinde geliştirilen optik cam ürünlerde yerçekiminin neden olduğu kusurların azaltılmasına yardımcı olabileceğini söyledi.