MediaMarkt, Yapay Zeka Destekli İnsan Kaynakları Sistemini Oluşturdu

MediaMarkt, yapay zeka destekli insan kaynakları sistemi olan ‘AI’M Hiring’i uygulamaya alarak işe alma süreçlerini daha verimli hale getirdi.

Bu yeni sistem, adayların başvuru süreçlerini otomatize ederek işe alım sürecini hızlandıracak ve daha uygun adayları belirlemede önemli bir rol oynayacak. AI teknolojisinin kullanımıyla, MediaMarkt, işgücü yönetimi alanında yeni bir döneme giriyor ve işe alım süreçlerindeki etkinliği artırıyor. Bu adım, şirketin rekabet gücünü artırmayı ve daha yetenekli çalışanları bünyesine katmayı hedefliyor.

Şirket, ‘AI’M Hiring’ sistemi üzerinden ön mülakat sürecini yapay zeka tabanlı ‘AI’DA’ ile daha kolay ve hızlı hale getirmeyi hedefliyor. Bu uygulamayla, açık pozisyonlara uygun nitelikteki adaylar, e-posta üzerinden yapay zeka destekli işe alım programı ‘AI’M Hiring’e link üzerinden davet ediliyor.

MediaMarkt, İşe Alım Süreçlerine Yapay Zekayı Katıyor

Daveti kabul eden adaylar, MediaMarkt’ın yapay zeka destekli işe alım sistemi olan ‘AI’DA’ya kayıt olup giriş yaptıktan sonra, bilgilendirme videosuyla karşılaşıyorlar. Bu videoyu izleyen adayların ön mülakat süreci başlatılıyor ve adaylara MediaMarkt ile ilgili yetkinliklerini ölçen Türkçe ve İngilizce sorular yöneltiliyor. Ardından adayın verdiği yanıtlar çerçevesinde yapay zeka tarafından MediaMarkt yetkinliklerine göre bir ısı haritası analizi yapılıyor. Bu süreç, adayların değerlendirilmesinde objektif bir yaklaşım sunarak işe alım sürecini daha etkin hale getiriyor.

Bu ısı haritası analizi de işe alım uzmanlarına işe alıma yönelik kısa bir liste sunarak, ilk 5 sırada yer alan adayların ikinci aşamaya geçmesini ve işe alım yöneticisiyle görüşmesini sağlıyor. Bu yöntem sayesinde açık pozisyona aday kişilerin, ön elemeleri titizlikle ele alınırken, kısa sürede daha fazla adaya ulaşılması hedefleniyor. Ayrıca hem aday hem de işveren için zamandan tasarruf sağlıyor ve operasyonel anlamda sürece verimlilik kazandırıyor.