Türkiye’nin Girişimcilik Ekosistemi Hindistan’da Anlatıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, G20 Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısı’nda Türkiye ekonomisini aktardı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Hindistan’ın Bengaluru kentinde düzenlenen G20 Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısı’na katıldı. Burada, Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin son yıllardaki gelişmelerine dair bilgi paylaştı.

Bakan Kacır, etkinlik çerçevesinde G20 üyesi ülkelerin önde gelen start-up’larını ve yatırımcılarını bir araya getiren “Dijital İnovasyon İttifakı Paneli“nde, Türkiye’deki fırsatlar ve ülkenin girişimcilik ekosisteminin son dönemde kaydettiği ilerlemeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Fırsatlar Ülkesi Türkiye

Dijital İnovasyon İttifakı Paneli’nde, Türkiye’deki fırsatlar ve ülkenin girişimcilik ekosisteminin son yıllarda kaydettiği ilerlemeleri anlatan Kacır, “2025 yılına kadar ülkemizden 5’i decacorn olmak üzere toplam 15 yeni Turcorn’un ortaya çıkmasını hedefliyoruz,” şeklinde konuştu.

Kacır, İstanbul’un dünyadaki en gelişmiş 20 start-up için kavşak noktasından biri olabilmesi için çalışmalara başladıklarını vurgulayarak, şu şekilde devam etti:

“2030’a gelindiğinde Türkiye’de 100 Turcorn tarafından öncülük edilen, 100 bin yeni start-up’un kurulmasını amaçlıyoruz. Aynı zamanda dünyanın en ileri seviyedeki 10 start-up ekosisteminden birini de Türkiye’de oluşturmayı planlıyoruz. Bu strateji doğrultusunda önemli bir girişimi de hayata geçirdik. Turcorn 100 Programı, küresel hedeflere sahip Turcorn adaylarına destek sunuyor. Bu destek, mentörlük, büyüme olanaklarına erişim, özel ayrıcalıklar ve finansman imkanlarını içeriyor. 2023 itibarıyla Türkiye’de 10 unicorn’un oluşması da temel hedeflerimizden biriydi.”