Türk Girişimlerinin Başarısı Silikon Vadisi’nde Parlıyor

Türk girişimcilerinin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Silikon Vadisi‘ndeki sayısı her geçen gün artıyor. Yaşar Üniversitesi‘nin ana sponsoru olduğu “AeraStar 5by5 Silikon Vadisi Hızlandırma Programı”, vadide yer almayı hedefleyen girişimcilere destek sağlıyor.

Silikon Vadisi

Son zamanlarda, Türkiye’den 4 girişim şirketi, San Francisco’daki TransAmerica binasında düzenlenen bir etkinliğe katıldı. Bu etkinlikte, girişimciler projelerini Silikon Vadisi’nin deneyimli danışmanlarına ve olası işbirlikleri olabilecek şirketlere sunma fırsatı buldular. Ayrıca, girişimciler Palo Alto şehrinde düzenlenen bir buluşmada yatırımcıların önüne çıktılar. Yatırım zirvesi ve hızlandırma programı, girişimlerin başarılarını ve potansiyellerini gözler önüne sermek amacıyla düzenlendi ve Türk girişimlerinin başarısını ön plana çıkardı.

“Türkiye’den Silikon Vadisi’ne girişimci yolculuğu”

Türkiye’den, artırılmış gerçeklik meditasyon uygulaması Visutate, yapay zeka tabanlı portföy yatırım danışmanlığı Magnus, oyun tabanlı yazılım geliştirme programı Ratic, ve eğitici oyun teknolojileri Arkerobox girişimleri, Silikon Vadisi’ne giden ekip içinde yer aldı. Girişimciler, güçlü pazar doğrulaması, olağanüstü ekip yapısı, zorlayıcı değerleme, ve iyi hazırlanmış büyüme planı gibi konularda mentorluk eğitimleri aldı.

“Stres azaltan sanal deneyim uygulamasıyla Silikon Vadisi’nde iz bıraktı”

Yaşar Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orkun Karabaşoğlu‘nun sanal gerçeklik girişimi Visutate, ABD’deki kullanıcılarla buluşmak üzere etkinlikte yer aldı. Cep telefonu uygulaması olan Visutate, üç boyutlu sanal dünyalarda stresi azaltmayı amaçlayan görsel, işitsel ve dokunsal etkileşimleri bir araya getiriyor.

App Store ve Google Play’de mevcut olan uygulama, su altında, gökyüzünde, uzayda ve ormanda geçen senaryolarda içsel huzur ve stres azaltma deneyimi sunarak kullanıcılara hizmet veriyor. Doç. Dr. Orkun Karabaşoğlu, Silikon Vadisi’nin tanınmış mentorları, deneyimli girişimcileri ve başarılı yatırımcılarından aldığı eğitimlerle Visutate’i “Unicorn Şirket” yapmayı, yani 1 milyar dolar veya daha yüksek bir yatırım değerine ulaşmayı hedefliyor. Eylül ayında başlayacak yatırım turuyla Visutate, Amerika’da yatırımcıların ilgisini çekmeyi amaçlıyor.

Başvurular Bekleniyor

Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü Girişimcilik Uzmanı ve Program Yürütücüsü Begüm Merih ise Türk girişimcilere yönelik Silikon Vadisi Hızlandırma Programı programın https://5by5startups.com sitesi üzerinden başvurulara açık olduğunu söyledi.