Toyota Sürdürülebilir Mobilite Deneyimi Sunuyor

Toyota, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Uluslararası Paralimpik Komitesi’nin (IPC) dünya çapındaki mobilite ortağı olarak, Paris 2024 için mobilite konseptini duyurdu.

Toyota, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Uluslararası Paralimpik Komitesi’nin (IPC) dünya çapındaki mobilite ortağı olarak Paris 2024 için mobilite konseptini duyurdu.

Şirket açıklamasına göre, Toyota, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın değerlerini paylaşarak atletler, resmi görevliler, gönüllüler, medya ve seyircilere yönelik sürdürülebilir mobilite çözümleri sunacak.

Herkesi kapsayacak şekilde tasarlanmış olan bu çözümler, eşit hareket özgürlüğü sağlama hedefiyle bir mobilite şirketine dönüşen Toyota’nın taahhüdünü yansıtıyor. Paris 2024’te, kapsayıcı ve sürdürülebilir mobilitenin en yenilikçi yönlerini sergilemeyi amaçlıyor.

Sürdürülebilir Mobilite Filosuna Erişim

Toyota’nın yeni mobilite ürünleri, bireysel ve grup mobilite ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış, herkes için hareket kolaylığı sağlayan ürünleri sunacak. Paris 2024’te, diğer mobilite çözümlerinin yanı sıra C + walkS, C + walkT, tekerlekli sandalye e-çekicileri, 250 APM ve 150 tekerlekli sandalye erişimine uygun Toyota Proace gibi toplamda 700 mobilite ürününü sunmayı planlıyor. Bu sayede Toyota, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda şimdiye kadar görülen en kapsayıcı ve sürdürülebilir mobilite filosuna erişmeyi hedefliyor.

E-Çekiciler Tedarik Edilecek

Toyota aynı zamanda, tekerlekli sandalye kullanıcıları için sıfır emisyonlu e-çekicileri tedarik edecek. Bunun yanı sıra, bu araçlardan 50 tanesi Paralimpik Köyü’nde Paris 2024 süresince sunulacak; 150 adet ise Paralimpik Oyunları’nın açılış seremonisinde engelli atletlerin ulaşımını sağlayacak. Paralimpik Köyü’nde, kişisel mikro mobilite çözümlerine ek olarak, paylaşımlı mobilite hizmetleri de sağlanacak.

KINTO Share mobil uygulamasıyla tüm operasyonlar daha verimli bir şekilde gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra, Toyota 250 adet sıfır emisyonlu elektrikli APM araçlarıyla insanların ulaşımını sağlayacak. Tokyo 2020 Oyunları’nda büyük başarı elde eden APM’ler, Avrupa’da üretildi ve atletlerin, görevlilerin yanı sıra tekerlekli sandalye kullananlar da dahil olmak üzere fiziksel engelleri olan izleyicileri düşünerek tasarlandı. APM’ler, Paris 2024 boyunca ana servis aracı olarak görev yapacak.

Sürdürülebilir Araç Filosu Paris 2024’te Olacak

Toyota, karbon nötr hedefine uygun olarak Paris 2024’e çeşitli güç ünitelerine sahip çevreci araçlarını getirecek. Toyota, 2 bin 650’den fazla tam hibrit, plug-in hibrit, tam elektrikli ve hidrojen yakıt hücreli aracı kullanarak, Paris 2024’ün önceki oyunlara kıyasla karbon emisyonlarını yüzde 50 oranında azaltmaya katkı sağlayacak.

Toyota’nın Paris’te kullanılacak araçları arasında tam elektrikli Toyota bZ4X, Proace ve Proace Verso ile plug-in hibrit RAV4, tam hibrit Toyota Corolla TS, Yaris Cross ve Highlander gibi modeller bulunacak. Ayrıca, hidrojen yakıt hücreli Toyota Mirai de yer alacak. Toyota, Paris 2024’e 500 adet hidrojen yakıt hücreli Mirai tedarik edecek.

Mirai, sıfır emisyonlu araçlar sunma konusundaki Toyota’nın kararlılığının dikkat çekici bir örneği olarak hidrojen yakıt hücresiyle çalışıyor. Elektrikli mobilite avantajlarını eşsiz konfor ve hızlı şarj ile birleştiren Mirai, Toyota’nın karbonsuz topluma ulaşma hedefini temsil ediyor.

Sürdürülebilir Hidrojen Ekosistemi Vizyonu

Toyota, hidrojenin düşük karbon emisyon ve daha sürdürülebilir bir toplumun oluşturulmasında kilit bir rol oynadığına inanmaktadır. Bu nedenle, marka Paris 2024 süresince, hidrojenle çalışan mobiliteye dair sınırları daha da zorlayan çözümlerini sergileyecek ve sürdürülebilir bir hidrojen ekosistemi oluşturma vizyonunu paylaşacak.

Paris 2024’te sergilenecek hidrojen uygulamaları arasında, özellikle bu etkinlik için dönüştürülmüş iki FCEV (Yakıt Hücreli Elektrikli Araç) şehir içi otobüsü bulunuyor. Bu otobüsler, erişilebilirlik ve takım ruhunu göz önünde bulundurarak tasarlanmış olup, tüm tekerlekli sandalye kullanıcılarını tek bir otobüs içinde taşıma kapasitesine sahip.

Toyota’nın yakıt hücresi teknolojisi, FCEV motorlu teknelerden otobüslere, hidrojen Hilux prototipine kadar çeşitli araçlarda kullanılarak, aynı zamanda Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’ndaki operasyonları desteklemek için diğer çözümlerde de mevcut olacak. Toyota’nın Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ile olan işbirliği, spor ve sporcuların hedeflerine ulaşmak için karşılaştıkları zorlukları aşma şeklinden ilham alıyor ve daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir topluma doğru bir yol gösteriyor.

Bu bağlamda, Toyota, Paris 2024’e katılmak üzere, yaklaşık 200 sporcuyu destekleyen 40 ülkeden sporcu eğitimlerini bir çatı altında birleştiriyor. Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları, Toyota’nın temel değerlerinden biri olan sürekli iyileştirme ve zorlukları aşma arzusunu somutlaştırıyor.