Teknosa, Sürdürülebilir Gelecekte Step’e Katıldı

“Bu programla Teknosa sürdürülebilir alışveriş tercihleri Step puanlarına, Step puanları ise sivil toplum kuruluşları için bağışa dönüşüyor.”

Şirketin açıklamasına göre, CK Enerji, 2018’de Enerji Okuryazarlığı Projesi’ni başlatarak bu alandaki farkındalığı artırmayı hedefledi. Proje kapsamında ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik çalışmalar yürüten CK Enerji, yıllardır Akdeniz Bölgesi’nde proje faaliyetlerini sürdürüyor. Bu yıl da CK Enerji Akdeniz Elektrik, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yeni bir eğitim ve işbirliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, Antalya’da belirlenen 20 ilkokulda 3. ve 4. sınıf öğrencilerine ‘elektrik nedir, nasıl üretilir, güvenli elektrik kullanımı, enerji verimliliği, evde ve okulda enerji tasarrufu’ gibi konular anlatılacak. Şirket, bu eğitimlerle yıl içinde 7 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Fahrettin Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, enerjiyi verimli ve tasarruflu kullanım konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Tunç, şu ifadeleri kullandı: “Antalya, Burdur ve Isparta’da görevli bir tedarik şirketi olarak, sosyal sorumluluk projelerine katılmak ve toplumsal sorunların çözümüne destek olmak istiyoruz. İklim değişikliği gibi dünyamızın geleceğini tehdit eden konulara karşı hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Küçük yaşlarda başlayacak bilinçli enerji kullanımı, hem bugünümüz hem de geleceğimiz açısından büyük önem taşıyor. Enerji okuryazarlığıyla bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu alandaki her adım, dünyanın geleceği ve ülkemizin enerji arz güvenliği açısından önemlidir.”