ŞOK Marketler, Sürdürülebilir Büyümesini Devam Ettirdi

ŞOK Marketler Üst Yöneticisi (CEO) Uğur Demirel, “Mağaza yatırımlarımız ve artan istihdamımız ile ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz.” dedi.

“Şirketin yaptığı açıklamaya göre, 2023 yılı finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildiren ŞOK Marketler, 2023 yılında açılan 674 yeni mağaza ile 81 ildeki toplam mağaza sayısını 10 bin 725’e çıkardı ve cirosunu 133 milyar liraya yükseltti.

İşe alımlarda önceliği depremden etkilenenlere veren şirketin çalışan sayısı ise 47 bine yaklaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ŞOK Marketler Üst Yöneticisi (CEO) Uğur Demirel, geçen sene yaşanan deprem felaketi ve zorluklara rağmen yıl sonu satış hedeflerine ulaştıklarını belirterek, ‘Mağaza yatırımlarımız ve artan istihdamımızla ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz.’ ifadelerini kullandı.

‘Birlikten Bereket’e yaklaşımı ile her zaman üreticilerin ve müşterilerin yanında olduklarını belirten Demirel, ‘Yıl boyunca özellikle deprem bölgesini odağımıza alarak bölgenin yeniden kalkınmasına destek olduk.’ dedi.

Demirel, daima kadınlara fırsat eşitliğini odağa alan bir marka olduklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

”ŞOK’ta Ben de Varım’ projesi ile kalıcı etkileri olacağına inandığımız bir çalışma başlattık. Öte yandan dayanışma ve paylaşma ayı Ramazan’ın bereketinin müşterilerimize taşınmasına destek olmak amacıyla başlattığımız temel ihtiyaç ürünlerinde ‘Her Gün Ucuz Fiyat’ kampanyamız devam ediyor. ŞOK Marketler olarak 2023 yılında üreticiler, perakendeciler ve tüketicilerimizin yanında olmaya devam ettik. Hissedarlarımız da bizim için çok değerli; yönetim kurulumuz 2023 yılı karından yatırımcılarına 1,5 milyar lira brüt temettü dağıtılmasını önerdi. ŞOK Marketler olarak 2024 yılında da yeni hedeflerle üreticiler, perakendeciler ve tüketicilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Deprem Bölgesinde Hızlı Çözümlerle Destek Sağlandı

Şubat ayındaki Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından tırlarla ürünleri mağaza ve depolarından vatandaşlara ulaştıran ŞOK Marketler, hasar gören mağazalarının yerine hızla konteyner ve prefabrik mağazalar açarak bölgede gündelik hayata dönüşün hızını artırdı.

Şirket, özellikle sebze ve meyve alımlarında bölgedeki üreticilere öncelik verirken, işe alımlarda da yıl boyunca depremden etkilenen vatandaşlara öncelik tanıyarak bölgesel istihdama destek oldu.

Çalışanların yüzde 54’ü kadınlardan oluşan ŞOK Marketler, ‘ŞOK’ta Ben de Varım’ projesinin kapsamını genişleterek, deprem bölgesi başta olmak üzere ülkenin çeşitli yörelerindeki kadın kooperatiflerinden alınan ürünleri seçili ŞOK mağazalarında satışa sundu. Bu sayede kadınların ekonomiye katılımını artırdı ve fırsat eşitliğine katkı sağladı.

Dijitalleşme konusunda da yatırımlar yapan şirket, 2023 yazında müşterilere ekstra kazançlar sunan Win sadakat programını başlattı.

Küresel dalgalanmaların etkisiyle maliyetlerin ve fiyatların yükseldiği 2023 yılında, ülke ekonomisine ve müşterilerin bütçesine katkı sağlamak amacıyla Ocak ayında 1000 üründe fiyatları sabitleyerek düşük fiyat politikasının çıtasını daha da yükseltti.