SOCAR Türkiye, İş’te Eşit Kadın Sertifikası Aldı

SOCAR Türkiye, fırsat eşitliğine ve kapsayıcılığa odaklanarak kadın çalışanların istihdamını teşvik eden uygulamalarıyla “İş’te Eşit Kadın Sertifikası” almaya hak kazandı.

Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye, Sürdürülebilirlik Akademisi ve İngiliz denetim şirketi Intertek iş birliği ile yapılan bağımsız denetim sonucunda “İş’te Eşit Kadın Sertifikası” almaya hak kazandı. Bu sertifika, kadınlara iş hayatında eşit haklar ve fırsatlar sunan kurumlara veriliyor. Fırsat eşitliğine yönelik taahhütlerini eyleme dönüştüren kurumlar, Yönetim Sistemi, İşe Alım ve Çalıştırma, İş Sağlığı ve Güvenliği, Tedarik Zinciri ve Sosyal Etki başlıkları altındaki kriterlere göre denetleniyor.

SOCAR Türkiye, iş hayatında ve enerji sektöründe fırsat eşitliğine yönelik birçok çalışma yürüterek “Enerjimiz Çeşitlilik” inisiyatifiyle sektöre liderlik ediyor. Bu inisiyatif kapsamında hayata geçirilen uygulamalarla çeşitlilik ve kapsayıcılık odaklı politikalar benimseniyor ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) de çalışanların sürece dahil edilmesini sağlıyor. Böylece daha eşitlikçi, adil, şeffaf ve katılımcı bir iş ortamı oluşturuluyor.

SOCAR Türkiye, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projelerine Devam Ediyor

Ayrıca şirket, kadın yöneticilerin liderliğinde “Women Energy” programını başarıyla yürütüyor ve “Lider Kadınlar Gelişim Programı” ile enerji sektöründe kariyer yapmak isteyen genç kadınları destekliyor.

İş’te Eşit Kadın Sertifikası alan kurumlar, Birleşmiş Milletler’e üye tüm ülkeler tarafından 2015 yılında kabul edilen “17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’nı” gerçekleştirme sürecine katkıda bulunuyorlar. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik yapılan her çalışma, kurumların kendi yararının yanı sıra ulusal ve küresel ölçekte bütünsel bir amaca hizmet ediyor.

“İş’te Eşit Kadın Sertifikası” kurumlara kurum itibarı, çalışan bağlılığı ve sürdürülebilir yönetim sistemi oluşturma gibi pek çok alanda katkı sağlayarak, aynı zamanda “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” için yapılan çalışmaların önemli bir örneğini oluşturuyor.