Sanayide “NEET Kadınlar” İle İstihdama Tam Destek

Sanayide “NEET Kadınlar” proje ortaklarıyla “Proje Hazırlık Toplantısı,” Başkent OSB Yönetim Binası’nda gerçekleştirildi.

Başkent OSB Yönetim Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda, proje faaliyetleri, takvimi ve paydaşların görev dağılımı üzerine sunum yapılarak faaliyetlerin etkinliğini artırmak için neler yapılabileceği konusunda proje ortakları ile görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, kısa vadede bir sonraki toplantıya kadar yapılacak faaliyetlerin planlaması paydaşlara iletildi.

Proje Paydaşlarını Temsilen Çok Sayıda Yönetici Katıldı

Toplantıya; Başkent OSB Bölge Müdürü Soner Erkek, Bölge Müdür Yardımcısı Sevda Güvenç, BASAD Genel Sekreteri Buğra Cenk Doğancıoğlu, Hacettepe Üniversitesi Başkent OSB Teknik Bilimler Myo Müdürü Doç. Dr. Murat Kademli, Başkent OSB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cennet Kaya, İşkur Sincan Hizmet Müdürlüğü İşbaşı Eğitim Programı Koordinatörü Eren Cem Kayıkçı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi İdari Koordinatörü Orhan Koçak, ANGİKAD (Girişimci İş Kadınları Derneği) Başkan Yardımcısı Av. Fatma Başterzi, Başkent OSB Yenilik Merkezi Koordinatörü Hülya Bayrak Ve Projeler Ve Sürdürülebilirlik Yöneticisi Dilara Danacı Topçuoğlu Katıldı.

Sanayide NEET Kadınlar Projesi Nedir ?

Sabancı Vakfı tarafından desteklenen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde yürütülen “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Hibe Programı” kapsamında, 18-29 yaş aralığındaki NEET genç kadınların istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla iş birliklerine dayalı yenilikçi modeller geliştiriliyor. Bu programın bir parçası olarak, Başkent OSB öncülüğünde ve Başkent OSB Yenilik Merkezi’nin girişimiyle yürütülen “Sanayide NEET Kadınlar Projesi,” desteklenmeye değer projelerden biri.

Bu proje, Ankara’da 18-29 yaş aralığındaki 50 NEET kadına CNC, endüstriyel otomasyon ve kaynak teknolojileri alanlarında mesleki eğitim sağlayarak, Başkent OSB firmalarında istihdam edilmelerini hedeflemekte. Projede yer alan paydaşlar arasında BASAD (Başkent Sanayicileri Derneği), İŞKUR, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Polatlı Belediyesi, Hacettepe Üniversitesi Başkent OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Başkent OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve ANGİKAD (Girişimci İş Kadınları Derneği) bulunmakta.