RAL Trendbox 2025+, Alman Tasarım Ödülü 2024’te Altın Madalya Kazandı

RAL Trendbox 2025+, RAL Color Feeling 2025+’ın 15 parçalı trend renk paletini tasarımla ilgili toplam 5 malzemeye dönüştürüyor.

Kutuda standartlaştırılmış RAL tekli sayfaların yanı sıra plastik renk numuneleri, toz boyalı metal, halı numuneleri ve tekstil numuneleri de bulunmaktadır. İlgili Renk Duygusu 2025+ trend raporu çağdaş mimari ve tasarımı temsil ediyor. Renk paleti güncel konulara yanıt veriyor, değişimi motive ediyor, proje odaklı tasarımı destekliyor ve çevreyle uyumlu ilişkiler kurmaya yardımcı oluyor.


Alman Tasarım Ödülü ile Alman Tasarım Konseyi, her yıl çeşitli kategorilerde ürün tasarımı, iletişim tasarımı ve mimari alanlarındaki olağanüstü başvuruları ödüllendiriyor. Ödül, Almanya’da ve uluslararası alanda tüm sektörlerde tasarım alanında en prestijli ödüllerden biri olarak kabul ediliyor.


Jüri açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: RAL Trendbox 2025+, dikkatli renk seçimi ve malzeme çeşitliliğiyle göz dolduruyor. RAL paletinden 15 renk seçimi mükemmel bir şekilde koordine edildi ve 5 farklı malzeme ve yüzeye dönüştürüldü. Trendbox, tasarımcıları renkler ve malzemelerle denemeler yapmaya ve geleceğe yönelik tasarım konseptleri geliştirmeye davet ediyor. Bu ürünün temel aldığı trend raporu, hem bugüne hem de geleceğe yüksek düzeyde uygun bir renk profili sağlayarak, uzun ömürlü alan ve tasarım çözümlerinin yaratılmasına yol açar. Trendbox’ın geliştirilmesinde gerçekleştirilen yoğun araştırma ve trend tahminleri, renk ve tasarımla derin bir etkileşimin kanıtıdır.

“Alman Tasarım Ödülünü bir kez daha kazandığımız için mutluyuz. En yüksek ödül olan Altın, kutunun benzersizliğini, iyi düşünülmüş tasarımını ve işbirliğinin gücünü vurguluyor. RAL Trendbox 2025+ ve beraberindeki trend raporuyla, çeşitli disiplinlerden tasarımcılara bütünsel ve geleceğe yönelik tasarımın gerçekleştirilmesini kolaylaştıran bir araç sağlıyoruz. Onlar olmadan projenin mümkün olamayacağı işbirliği ve malzeme ortaklarımıza özellikle teşekkür ederiz: Hawk Hildesheim, Covestro, Object Carpet, Gabriel ve Tiger Coatings’deki Uluslararası Trend Araştırma Enstitüsü’ne,” diyor RAL Renkleri Global Başkanı Markus Frentrop.