Plastik Geri Dönüşüm Malzemeleri İçin Yeni Geliştirilmiş Ürünler

Toplumda ve endüstride, ürünlerin sürdürülebilirliği giderek daha önemli hale geliyor. Mümkün olan her yerde yeni ürünlerde yüksek kaliteli plastik geri dönüşüm malzemelerinin kullanılması gerekmektedir. Bununla birlikte parazit yapan kokular genellikle işlemcilerden gelen şikayetlere yol açar. HPF Mineral Mühendisleri bu durumu düzeltebilecek yeni katkı maddeleri geliştirmiştir.

Kirlenmiş tüketici sonrası veya sanayi sonrası plastik atıklar, endüstrinin gerektirdiği kalite seviyesine genellikle ulaşılamadığından, döngüsel ekonomi için büyük bir zorluk teşkil etmektedir. Özellikle geri dönüştürülmüş ürünlerin koku profili genellikle memnuniyetsizliğe neden olur. Kirliliklerden veya geri dönüşüm sürecinden kaynaklanabilecek hoş olmayan kokular, örneğin otomotiv iç mekanlarında kullanımları düşünüldüğünde sorunludur.

HPF bir kez daha burnu olduğunu kanıtlıyor

Quarzwerke Bölümü HPF Mineral Mühendisleri, koku optimizasyonu için özel katkı maddeleri sunar. Rescofil ürün yelpazesinin mineral bazlı koku emicileri, çift vidalı bir ekstrüderde ağırlıkça %5 seviyesinde tüketici sonrası polipropilen geri dönüşüme karıştırıldı. Elde edilen ürün, VDA 270 standardına göre olfaktometrik teste tabi tutulmuştur. Sonuçlar, yeni geliştirilen Rescofil dolgu maddelerinin eklenmesinin, geri dönüştürülmüş ürünün koku yoğunluğunu eşik değeri olan 3’ün önemli ölçüde altına düşürdüğünü ve bu nedenle artık bir sıkıntı olarak algılanmadığını göstermektedir. HPF Mineral Mühendisleri, esas olarak polimer uygulamaları olan endüstrilere yüksek performanslı dolgu maddeleri tedarik etmektedir. Modern plastiklere olan talepler, son üründe ek işlevleri yerine getirmek için sürekli olarak geliştirildikleri için artmaktadır. Mineral dolgu maddeleri, farklı polimer sistemlerine şaşırtıcı mekanik, termal, optik ve şimdi koku alma özellikleri kazandırabildikleri için bu zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olur.