Microsoft, Yeni Tarayıcısını ChatGPT ile Güçlendirdi

OpenAI’a yatırım yaptığını duyuran Microsoft, Bing ve Microsoft Edge tarayıcılarına ChatGPT yapay zekâ robotunu entegre etti.

OpenAI’nın geliştirdiği metin tabanlı yapay zekâ aracı ChatGPT, teknolojik bir gelişme açısından epey ses getirmişti. Microsoft da ChatGPT’ye yatırım yaptı ve ilk ortak çalışmaları gündeme geldi. Microsoft’un bünyesinde olan arama motoru Bing ve tarayıcısı Microsoft Edge bünyesinde yapay zekayı da barındırıyor. Microsoft’un ürünler, yapay zekâ temelli ChatGPT ile geliştiriliyor.

Tarayıcı, GPT-4 modelini kullanıyor ve bu sayede tarayıcıya “Sohbet” bölümü ekleniyor. Açılan bu sohbet bölümüyle kullanıcılar, istedikleri soruyu bu araca yöneltebilecekler. Cevaplar da ChatGPT formatında gelmiş olacak. Kullanıcılar sohbet bölümünde bir sayfanın ya da makalenin de özetini alabilecekler.

Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre tarayıcıyı kullanmak isteyen kullanıcılar, öncelikle kayıt yaptıracak; bekleme listesine alınan kişiler, sırası geldiklerinde tarayıcıyı kullanmaya başlayacaklar.