Henkel, 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu Paylaştı

Henkel, 32’nci Sürdürülebilirlik Raporu ile sürdürülebilirlik stratejileri ve hedeflerini uygulama konusunda ilerleme kaydettiğini açıkladı.

Henkel CEO’su Carsten Knobel raporla ilgili şunları söyledi:

İddialı sürdürülebilirlik hedeflerimizin büyük çoğunluğunda ilerleme kaydetmeyi başardık. Bu açıdan, dünyanın dört bir yanındaki 50 binden fazla Henkel çalışanına güçlü bağlılıkları ve özverileri için teşekkür etmek istiyorum.

Henkel’in yayınladığı sürdürülebilirlik raporuna göre, üretim faaliyetleri sonucu oluşan karbondioksit salımı metrik ton başına yüzde 55 oranında azaldı ve yenilenebilir kaynaklardan satın alınan elektrik payı da yüzde 70’e yükseldi.

Henkel, 2025 yılına kadar ambalajların tamamını geri dönüştürülebilir ve yeniden kullanılabilir hale getirerek atıkları ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmeyi amaçlıyor. Ayrıca 2010 yılına kıyasla ton başına ürün atık hacmini yüzde 50 azaltma hedefi de bulunuyor.

Şirket, 2022’de atık hacminde yüzde 43’lük bir azalma kaydetti. 2030’a kadar sosyal projeler ve bağışlar yoluyla dünya genelinde 30 milyon insanın hayatına dokunmak isteyen Henkel, 2010’dan 2022’nin sonuna kadar 30 milyonu aşkın kişiye ulaştı. Bu kapsamdaki sosyal etkinin, özellikle küresel COVID 19 salgınıyla mücadeleye yapılan katkının yanı sıra, Ukrayna’daki savaş mağdurlarına verilen destekten kaynaklandığı bilgisi verildi Ayrıca şirketin yönetim pozisyonlarındaki kadın oranının da yüzde 38,7 civarına ulaştığı belirtildi.