Google’dan Güneş Piliyle Çalışan Teknolojik Cihaz

Google, dünyanın en güçlü iç mekan güneş pilleriyle çalışan yeni bir tüketici ürünü geliştirmek amacıyla Ambient Photonics ile iş birliği yaptı.

CES 2024’te duyurulan bu yeni cihaz, herhangi bir ışık kaynağını elektriğe dönüştürerek sürdürülebilir, pilsiz ve bağlantılı bir cihaza dönüştürüyor. Ambient Photonics’in ürünü, rakiplerinden çok daha verimli bir cihaz olarak öne çıkıyor. Google’ın bu iş birliği ise hızlı bir devrimin habercisi olabilir.

Google, Ambient’in devrim niteliğindeki yeni güneş pillerini hangi cihazlarda kullanacağını henüz açıklamamış olsa da ürünün 2024 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Fakat Google’ın iç mekan ürün yelpazesi belli. Bu nedenle şirket, yeni teknolojiyi akıllı hoparlörler, akıllı ekranlar, kapı zilleri veya kendi başına çalışabilen Wi-Fi yönlendiricileri gibi ürünlerinde kullanabilir. Ambient’in güneş pilleri, bu ürünleri şarj etme veya pillerini değiştirme gibi ihtiyaçları ortadan kaldırarak pratik bir çözüm sunabilir.

Ambient Photonics’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Bates Marshall, ortaklığı ve ürünü ile ilgili heyecanını ifade ederek şunları söyledi: “Ambient Photonics olarak, düşük ışıklı iç mekan güneş pili teknolojimizin çığır açan örneğini sunan bu üründe Google ile iş birliği yapmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz.”

Ambient’in yeni çözümü, ışığı her iki yüzeyinden de enerjiye dönüştürebilme özelliğine sahip. Bu özellik, cihazın daha fazla enerji üretebileceği, hücre verimliliğini artırabileceği ve daha güçlü elektronikler sağlayabileceği anlamına geliyor. Ambient çift yüzeyli güneş pili, ön tarafıyla Ambient hücrelerinin bilinen gücünün yüzde 100’ünü sağlarken, arka tarafı ön taraftan gelen enerjinin en az yüzde 50’sini sağlıyor.

Bu teknoloji, geleneksel olarak pil ile çalışan birçok ticari ve tüketici ürününün tasarım ve üretim şeklinde tam anlamıyla bir devrim yaratabilme potansiyeline sahip. Ambient Photonics, çift yüzeyli güneş pillerinin yeni devrim niteliğindeki moleküller sayesinde en zayıf ışık koşullarında bile rakip çözümlerden üç kat daha fazla güç sağlayabileceğini iddia ediyor.