Gelecek İçin Keskin İnovasyon Hamlesi

İsveçli üreticiler Morakniv, Alleima, Rondo Plast (Polykemi Group) ve TK Pac, büyük ölçüde geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen bir bıçak geliştirmek için benzersiz bir işbirliği yaptı.

Morakniv Basic 546 bıçağı, İsveç yapımı kaliteli aletlere değer veren ve çevreye duyarlı zanaatkarlar için bir alternatif olarak sunulacak. Yeni Basic 546 SE, 23 Nisan’da Stockholm Fuarı’nda Nordbygg’de tanıtıldı.

Kaliteden ödün vermeden üretim sürecinin çeşitli aşamalarında iklim ayak izini azaltma vizyonu geçen yıl doğdu. O zamandan beri şirketlerin inovasyon kapasitesi, zanaatkarlar için yeni seçenekler oluşturma isteğiyle güçlendi.

İşbirliğinin bir sonucu olarak Morakniv, yeni bıçağı artık polimer kılıf olmadan sunabiliyor. Bu, halihazırda uyumlu bir bıçak kasasına sahip olan kullanıcıların sadece bıçağı değiştirmesini sağlayarak daha fazla esneklik sağlar. Yeni Basic 546 SE, %90’ın üzerinde geri dönüşüm oranına sahip İsveç paslanmaz çeliği Alleima 12C27’den ve %70 geri dönüştürülmüş polimer sapından yapılmış bir bıçağa sahiptir. Taşıma kapağı ise %100 geri dönüştürülmüş kartondan üretilmiştir.

Çelik üreticisi Alleima, polimer granül üreticisi Rondo Plast ve ambalaj üreticisi TK Pac, Morakniv gibi İsveç’te üretim yapmaktadır, bu da tamamen İsveç üretimi olan kalite seviyesini garanti eder. Üretim süreçleri kısmen veya tamamen yeşil enerjiyle desteklenir, bu da işbirliğine sürdürülebilirlik açısından ek bir boyut kazandırır.

“Alleima, yaklaşık bir yüzyıldır Sandviken’deki çelik fabrikasından bıçak fabrikamıza yüksek kaliteli paslanmaz çelik tedarik ediyor ve kullandığımız çeliğin geri dönüşüm oranını sürekli artırıyor. Daha sürdürülebilir bir alternatif yaratmak için ilk kez tedarikçilerimizle daha derin bir işbirliğine başlıyor olmamız heyecan verici. Rondo Plast ve TK Pac, projede yer almaktan mutluluk duyduğumuz iki yeni iş ortağıdır,” diyor Morakniv İş Geliştirme Müdürü Mats Östling.

İşbirliği sayesinde, inşaat sektörüne yönelik, tamamen İsveç üretimi olan, dayanıklı ve yüksek kaliteli bir bıçak sunulmaktadır. İsveç yapımı ürünleri tercih etmek, yakın çevremizdeki insanları ve çevreyi gözeterek daha sürdürülebilir bir gelecek için seçim yapmaktır.