Engelsiz Mobil Ödemede Yenilikçi Cihaz: Shimmer

Shimmer isimli giyilebilir cihaz, görme engellilere tasarım ve işlevselliği ile mobil ödeme konusunda kolaylık sağlıyor.

Görme engelli bireyler için ödeme yapmak ve kartları yönetmek, bazı zorluklarla karşılaşabiliyor. Kredi kartlarının çoğunda braille alfabesi yer almadığı gibi QR kodları da görme engelliler için kullanımı zorlaştırıyor.

Shimmer adı verilen giyilebilir cihaz, tüm bu sorunlara kalıcı bir çözüm sunuyor. Görme engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için geliştirilen bu cihaz, ödeme işlemlerini kolaylaştırıyor. Ayrıca kartları ayırt etmeyi mümkün kılıyor. Artık engelli bireyler, braille alfabesi olmayan kartlarda dahi Shimmer sayesinde rahatlıkla işlem yapabilecekler. QR kodlarını da bu cihaz yardımıyla kolayca okuyabilecek ve ödemelerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

Görme engelli bireylerin ödeme işlemlerini yapmasını ve ödeme kabul etmesini sağlayan Shimmer, 2022 yılında iF Design Award ödülü kazandı. Boyuna takılan bu temassız ödeme cihazı, braille klavyesine, kolay kullanılabilir ve kullanıcı dostu bir kameraya sahip. Özellikle kamerası sayesinde QR kodlu ödemeleri kolaylaştıran bu cihaz, Hefei LCFC Information Technology tarafından geliştirildi. Görme engelli kişilere finansal işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirme imkânı sunan bu ödüllü cihaz, teknolojik yenilikleri ve kullanıcı odaklı tasarımıyla takdir topluyor.

Shimmer, görme engelli bireyler için kolaylık sağlıyor

Shimmer, kullanıcının boynuna takabildiği bir cihaz olarak geleneksel yöntemlere ihtiyaç duymadan para harcamasına veya almasına olanak sağlıyor. Bu kullanışlı tasarım, bir ucunda braille tuş takımı ve diğer ucunda bir ekranı bir araya getiriyor. Ayrıca cihazın ortasından geçen bir ayırma çizgisi, üst ve alt yarıları ayırarak kamerayı ortaya çıkarmayı mümkün kılıyor.

Ayrıca Shimmer’ın kamerası QR kodlarını tarayarak ödeme işlemlerine yardımcı oluyor. Ödeme alırken ise cihaz kendi QR kodunu ekranda gösteriyor. Ayrıca braille tuş takımında, ödemelerin kimliğinin doğrulanmasına yönelik yerleşik bir parmak izi tarayıcı bulunuyor. Bu özellik, tasarımını hem kullanımı kolay hem de güvenli kılarak ön plana çıkarıyor. Böylece Shimmer, görme engelli bireylerin ödemelerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlayan modern bir çözüm olarak öne çıkıyor.

Cihaz, yalnızca işlevselliğe ile değil, şıklığıyla da öne çıkıyor. Metalik kaplaması, kullanıcıya dokunduğunda keskin bir stil duygusu verirken, görenler açısından da şık bir görünüm sunuyor. Ayrıca yerleşik kulaklıklar sayesinde kullanıcı, yapılan veya alınan ödemelerin sesli onaylarını alma imkanına sahip oluyor.