Enerjisa Yapay Zeka İle Sektörü Dönüştürüyor

Enerjisa Enerji, müşteri deneyimini geliştirmeye devam ederken 7/24 sunduğu hizmete ve dijital çözümlere Yapay Zeka da entegre ediyor.

Türkiye’nin öncü elektrik dağıtım ve perakende satış şirketi Enerjisa Enerji, doğa dostu ve yenilenebilir enerjiye dayalı ürünleriyle müşterilerine enerji tüketiminde tasarruf ve verimlilik sağlayan çözümler sunmaya devam ediyor. 22 milyonu aşkın kullanıcıya yönelik 7/24 sunduğu hizmet ve çözümleri dijitalleştirerek, Yapay Zekâ kullanımını müşterilerinin hizmet deneyimine entegre ediyor.

Dijitalleşmenin vizyonlarının merkezinde yer aldığı Enerjisa Enerji, global trendlere uygun olarak her adımda verimliliği artırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, enerji sektöründeki sürdürülebilirliği gözeterek Yapay Zekâ uygulamalarını kullanarak dijitalleşme sürecinde farklı departmanlar ve iş alanları için özgün programlar oluşturuyor. Bu adımlar, şirketin dijitalleşme yolculuğunu hızlandırmaya devam etmesine olanak tanıyor.

Enerjinin Dijitalleşmesinde Rol Model Oluyor

Yapay Zeka teknolojilerinin uygulanmasıyla, Enerjisa Enerji belirgin büyüme, gelir artışı, maliyet düşüşü, kalite artışı ve genel verimlilikte gözle görülür iyileştirmeler elde ediyor. Şirket, bu başarıları kamuoyu ile paylaşarak enerjinin dijitalleşme sürecinde rol model oluyor. Türkiye’nin lider elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi olarak faaliyet gösteren Enerjisa Enerji, 3 ana kolda faaliyet gösteriyor ve Yapay Zeka teknolojisini tüm faaliyetlerine entegre ederek dijitalleşmeyi şirket genelinde yaygınlaştırıyor.

Genel Verimlilikte Gözle Görülür Artış

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, enerji talep tahmini, kayıp kaçak tahminleme, sayaç arıza tahmini, solar/şebeke bakım operasyonları, sosyal medya duygu analizi, CBS veri kalitesi, bakım saha operasyonları, ve çağrı merkezi analitiği gibi birçok operasyonel alanda faaliyet göstermektedir.

Enerjisa Perakende Satış Şirketleri, fiyat tahmin modeli, uzun dönemli talep tahmini, müşteri ödeme kanal haritası, davranışsal skor tahminlemesi, tahsilat trend analizi, vade gün tahmini, fatura itirazı tahminlemesi, ve müşteri yorumları analizi gibi birçok operasyonda etkin rol oynamaktadır.

Enerjisa Müşteri Çözümleri A.Ş ise GES üretim tahmini operasyonları ile dijitalleşme ve yapay zekâ uygulamalarını kullanarak müşteri memnuniyetinde artış, saha ekiplerinin verimliliği, iş gücü kazanımı, ve hasarlı envanter tespit başarısı gibi genel verimlilikte gözle görülür iyileştirmeler sağlamaktadır. Bu alanlardaki başarılar, şirketin enerji sektöründeki çeşitli operasyonlarda Yapay Zeka ve dijitalleşme uygulamalarını etkin bir şekilde kullanarak önemli başarılar elde ettiğini göstermektedir.

Her Adımda Sürdürülebilir Olacağız

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, yapay zekâ uygulamalarının insan inisiyatifini en aza indirerek hata oranlarını düşürmenin ve veri odaklı kararlar almanın önemini vurgulayarak şunları belirtti: “Yapay Zeka teknolojilerini sektörümüzde birçok iş alanına başarıyla entegre ettik. Enerjisa Enerji A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren Perakende, Dağıtım ve Müşteri Çözümleri A.Ş. şirketlerimizde tamamında AI (yapay zekâ) teknolojisini aktif olarak kullanıyoruz. Yapay Zekâ teknolojimizi enerji sektörünün her alanında kullanarak, sektörde lider olma hedefini benimsemiş durumdayız.

Yapay Zekâ teknolojimizi kullanmamızın temel amacı, veri analizini etkin bir şekilde gerçekleştirerek kaynakların etkin yönetimini sağlamak, iş süreçlerimizi optimize ederek operasyonel verimliliği artırmak, müşteri memnuniyetini yükseltmek, insan, sağlık ve çevre güvenliği konusunda riskleri azaltmak ve rekabet avantajı elde etmektir. Tüm bunların yanı sıra, sürdürülebilirliği gözeterek attığımız her adımda, her işte olduğu gibi, üst çerçeve olarak sürdürülebilirliği düşünerek hareket etmeye devam edeceğiz.”