Dünyanın İlk Net Sıfır Karbon Spor Ayakkabısı Tanıtıldı

Sürdürülebilir ayakkabı markası Allbirds, çevreye olumlu katkı sağlama amacıyla tamamen sıfır karbon ayak izine sahip yeni bir spor ayakkabı modeli tasarladı.

Yeni Zelanda’da üretimi gerçekleştirilen “M0.0NSHOT” adlı çorap benzeri ayakkabı, tamamen rejeneratif koyun yününden üretildi. Bu tür malzemeler, atık olarak değil kaynak olarak tasarlanıyor. Ayrıca doğal biyolojik bileşenler sayesinde üretiliyorlar. Bu nedenle araziye uygun gelişmeyi veya işlenmeyi olumsuz etkilemezler. Aynı zamanda herhangi bir kimyasal veya işlenmiş katkı maddesi gerektirmezler.

Karbon ayak izinin olmadığı doğa dostu bir ayakkabı

Allbirds, ayakkabının tabanını tasarlarken yeni bir malzeme olan Superlight Foam’u kullanıyor. Bu taban, şeker kamışı türevinden üretilmiş olup yüzde 70 oranında biyo-baza sahip. Aynı zamanda karbonun korunmasına katkı sağlıyor.

Sürdürülebilir üretimi ve tüketimi odağına alan marka, moda sektöründeki diğer markaları daha sürdürülebilir bir gelecek için birlikte çalışmaya ve gezegenin korunmasına odaklanmaya davet ediyor. Üretimden lojistiğe kadar tüm tasarım sürecinde düşük karbon emisyonlarına ısrar ediyor.

Allbirds, 2024’ün bahar aylarında M0.0NSHOT modelini piyasaya sürerek sektörde sürdürülebilirliği artırmayı ve olumlu değişime ilham vermeyi hedefliyor.