Deloitte, Yeni Bir Akıllı Fabrika Açtı

Deloitte Canada, Montreal’de üretim ve depolamayı otomatikleştirme amacıyla Endüstri 4.0 çözümlerini kullandığı yeni bir akıllı fabrika açtı.

9.000 metrekarelik akıllı fabrika, bünyesinde birçok teknolojik yeniliği barındırıyor. Fabrikadaki üretim hatlarını çalıştırmak, envanteri depolamak / taşımak ve gönderileri izlemek için yapay zekâ, sensörler, robotik, IoT, büyük veri ve bulut gibi teknolojilerden yararlanılıyor. Deloitte, akıllı fabrikasının teknolojik adımları için Siemens, Cisco ve SAP firmalarından destek alıyor.

Deloitte Kanada CEO’su Anthony Viel, şu açıklamayı yaptı:

“Kanada’nın en büyük profesyonel hizmetler firması olarak, ülkenin geleceğini önemsiyoruz. Bunun gibi projelerin ekonomimizi ve toplumumuzu temelden değiştireceğine ve Kanada’yı daha iyi bir yola sokacağına inanıyoruz.”

Deloitte’inin Montreal’den önceki akıllı fabrikaların lokasyonu ise şu şekilde: Wichita, Kansas Düsseldorf, Almanya ve Kyoto, Japonya. Deloitte, diğer şirketlerin öğrenebileceği bir örnek sağlayarak otomasyon teknolojilerinin kullanımı yoluyla Kanada endüstrilerinde işgücü verimliliği ve teknoloji alımında devam eden eksiklikleri gidermeyi hedefliyor.