Değiştirilebilir Bataryalı Mini Otomobil Üretildi

Japonya otomobil fuarında, elektrikli otomobillerin şarj sorununa yeni bir yaklaşım sunan küçük bir otomobil tanıtıldı. Taşınabilir ve değiştirilebilir bir bataryaya sahip olan bu otomobil, gelecekte büyük bir potansiyel sunuyor.

Japonya otomobil fuarında, Foxconn tarafından kurulan MIH konsorsiyumu, açık elektrikli otomobil platformu oluşturmak için yeni bir mini otomobil konseptini duyurdu. Bu aracın en dikkat çekici özelliği, değiştirilebilir ve taşınabilir bataryalara sahip olmasıdır. Dahası, bu bataryalar, neredeyse dünya standardı haline gelmiş olan Gogoro firmasının elektrikli scooterlarda kullandığı sistemle uyumlu bir şekilde çalışmaktadır.

Tayvan’da oldukça popüler olan ve yüzbinlerce elektrikli scooterda kullanılan değiştirilebilir bataryaların şimdi de şehir içi mini elektrikli otomobillere gelmesi oldukça mantıklı bir adım. Şarj bekleme süresini atlatarak, araçtan kolayca çıkarılabilen boş bataryalar, değişim istasyonlarında dolu bataryalarla değiştirilerek yolculuğa hızla devam edilebiliyor. Bu bataryalar, küçük olmalarına rağmen şehir içi kısa mesafeleri kapsayacak kadar menzil sunabiliyorlar.

Gogoro’nun bu araç için kullanılan iki batarya paketinin sağladığı menzil rakamları henüz açıklanmamış gibi görünüyor. Karşılaştırma yapmak için, Gogoro’nun aynı iki bataryasına sahip scooterları 160-170 km yol gidebiliyorlar. Ayrıca, bu mini aracın 2 veya 3 koltuklu seçenekleri olduğunu da belirtelim.