Aras Kargo Yeşillendirme Çalışmasına Devam Ediyor

Aras Kargo, doğayı koruma ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma misyonuyla yeşillendirme projelerine devam ediyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Ege Orman Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen bir etkinlikte Aras Kargo, Tarsus’ta 11 bin fidanı toprakla buluşturdu. Çalışanların çocukları da etkinliğe katılarak fidanlara kendi isimlerini verdiler.

Ağaçlandırma ve kıyı temizliğinin yanında karbon ayak izinin azaltılması gibi çalışmalarıyla sürdürülebilirlik konusunda sektörüne öncülük eden kargo şirketi, doğanın korunması ve yaşamın sürdürülebilirliği konusunda erken yaşta farkındalık oluşturulmayı hedefledi.

Tarsus’taki fidan dikim törenine Aras Kargo’nun Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Onur Aytekin, Pazarlama, Kurumsal İletişim ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Billur Burkutoğlu ile Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili katıldı. Ayrıca Aras Kargo’nun bölge müdürlüğü çalışanları ve çocukları da törende yer aldı.

Aras Kargo, Farkındalık Çalışmasına İmza Attı

Onur Aytekin, şu açıklamayı yaptı: “Bugün toprağa dikilecek her fidan, umudu ve yaşamı simgeliyor. Doğayla uyum içinde yaşamak, sadece bugünümüzü değil, yarınlarımızı da güvence altına almak demek. Aras Kargo olarak geçtiğimiz şubat ayında depremde kaybettiğimiz arkadaşlarımızın anısını yaşatmak için Ege Orman Vakfı iş birliğiyle Adana Sarıçam Mevkii’nde 5 bin fidanı toprakla buluşturmuştuk. Bugün de 16 bin fidanın ikinci aşaması olan 11 bin fidan için burada bir araya geldik.”

Projenin yaratmayı hedeflediği farkındalığa dikkat çeken Aytekin, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Minik Araslar ile birlikte bu etkinliği ormanlarımızı yarına taşımak amacıyla gerçekleştiriyoruz. Fidanlarımızı çocuklarımızın isimleriyle anacağız. Onlara doğanın ve çevrenin korunması konusundaki sorumluluklarını bir kere daha anlatacağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına 200 binden fazla fidan miras bırakarak ülkemize nefes olduk. Geleceğe anlamlı bir armağan bırakmanın mutluluğunu ve umudunu hep birlikte hissediyoruz.” dedi.

Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili ise şu sözleri aktardı: “Ülkemizdeki orman ekosistemlerinin korunmasını, öneminin yayılıp kökleşmesini ve bu konuda çalışanlarının da bilinçlendirilmesini amaç edinen Aras Kargo, doğaya olan desteğini gelir getirici tür ağaçlandırma projeleri ile sürdürmeye devam ediyor. Doğaya katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.”