Akçelik, Yeni Çelik Tesisiyle İthalata Bağımlılığı Sonlandırıyor

Akçelik, Kocaeli’nde tam otomasyonlu, krom kaplı çelik üretim tesisi yatırımını tamamladı. Şirketin CEO’su Yavuz Kılıç, bu adımın küresel marka olma hedeflerine katkı sağladığını ve Kocaeli tesisiyle birlikte toplamda 25 milyon Euro yatırımın tamamlandığını belirtti.

Kılıç, yatırımına 2022 yılında başladıkları tesiste üretilecek ürünlerle Türkiye’nin net ithalatçı olduğu ürün grubunda ithalata bağımlılığı sona erdireceklerini belirterek “Bu yeni yatırım şirketimizin küresel pazarda liderliği için de çok önemli bir adımgörüşünü dile getirdi.

Akçelik, 2020 yılında Almanya’da BWS Blankstahlwerk Sindorf GmbH fabrikasını, 2021 yılında ise Romanya’da krom kaplı çelik miller ve lineer şaftlar üreten Tristar Steel’in % 58 hissesini satın almıştı. Bu yatırımla Avrupa’daki en yüksek korozyon direncine sahip krom kaplı çelik milleri üretebilme başarısına imza attıklarını vurgulayan Yavuz Kılıç. “Otomasyon tecrübesini, Romanya’daki ortağı Tristar Steel’in üretim tecrübesi ile birleştiren Akçelik, yurt dışı satın almalar ve Kocaeli’de faaliyete geçirdiği full otomasyonlu krom kaplı çelik üretim tesisi ile birlikte toplamda 25 milyon Euro tutarında bir yatırıma imza attı” dedi.

Çevreci Enerji Yatırımıyla Rekabet Gücünü Artıracak

Şirketin Kocaeli üretim tesisi ile Gebze lojistik ve çelik servis merkezinde çevreci ve yenilenebilir enerji kaynağı yatırımı için fizibilite çalışması yaptığını anlatan Kılıç, “Bu yatırımla enerjimizi güneşten elde ederek gerek yurt içi gerekse küresel pazarda rekabet gücümüzü daha da artırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.