50 Türk Teknoloji Girişimi Dünya Sahnesinde

“Küresel Girişimcilik Etkinliklerine Katılım Çağrısı” kapsamında Las Vegas, ABD’de gerçekleştirilen CES Fuarı’na katılma hakkı elde eden 50 Türk teknoloji girişimi, dünya sahnesine çıktı.

ABD’nin Las Vegas şehrinde 9-12 Ocak 2024 tarihleri arasında düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2024’te (Consumer Electronic Show), Türk teknoloji girişimcileri için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan 5 Kalkınma Ajansı iş birliğiyle CES 2024 Türkiye Pavilyonu oluşturuldu.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), Ankara Kalkınma Ajansı (ANKARAKA), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından koordine edilen 150 kişilik CES 2024 Türkiye Heyeti, Türk teknoloji girişimcileri, paydaşlar ve temsilcilerden oluşmaktadır.

CES 2024 Türkiye Pavilyonu’nda, tüketici elektroniği alanında yenilikçi ve teknoloji odaklı ürünlere sahip 50 Türk teknoloji girişimi yer almıştır.

Yenilikçi Teknoloji Ürünleri

Türkiye Pavilyonu’nda tanıtılan Türk teknoloji girişimleri arasında, dünyanın ilk elektrikli çocuk bisikletinden, dünyanın ilk ve tek şartlı taraftar destek platformuna, görme engelli çocuklar için akıllı baston girişimine kadar çeşitli projeler yer almaktadır. Ayrıca, kahve atıklarını biyo-ham maddeye dönüştüren yerli girişimlerden giyilebilir teknolojilere, endüstriyel tasarımdan dijital lojistiğe, insansız hava araçlarından mobil oyunlara, e-ticaret için hızlı teslimat çözümlerinden ebeveynlerin çocukları için güvenli mobil bakıcılara kadar geniş bir yelpazede yenilikçi teknoloji ürünleri bulunmaktadır.

Türk startupları, dört gün boyunca ürün ve teknolojilerini tanıtma, potansiyel müşterilerle görüşme ve yeni iş birlikleri kurma fırsatı elde edecekler. Türk Hava Yolları, CES 2024 Türkiye Heyeti’ne sponsorluk anlaşması kapsamında indirimli bilet sağlamıştır.

Birçok Endüstri Temsil Ediliyor

CES Fuar alanında bu yıl dünyanın dört bir yanından; yapay zeka, akıllı şehirler, kripto para birimi ve NFT’ler, gıda teknolojisi, dijital sağlık, artırılmış ve sanal gerçeklik, robotik ve dronlar, uzay teknolojisi, oyun ve e-spor, araç teknolojisi ve daha birçok endüstriyi temsil eden farklı teknoloji kategorisinden girişimler sergileniyor.   

Dünyanın en önemli girişimcilik etkinlikleri arasında yer alan CES, Web Summit, Slush ve Web Summit Katar’a Türk teknoloji girişimlerinin ortak katılımı, bu yıl ilk kez Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten 5 Kalkınma Ajansı’nın iş birliği ile gerçekleştiriliyor.

Global Etkinliklere Gidecekler

Global pazarlara açılmayı hedefleyen 100’ü aşkın Türk teknoloji girişimi, Küresel Girişimcilik Etkinliklerine Katılım Çağrısı kapsamında Las Vegas, Lizbon, Helsinki ve Doha’da düzenlenen global etkinliklere katılıyor.

Seçilen 23 Türk teknoloji girişimi, 13-16 Kasım 2023 tarihleri arasında Portekiz’in Lizbon kentinde düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji konferansı Web Summit’te ürünlerini tanıttı ve yatırımcılarla buluştu. Ayrıca, 18 Türk teknoloji girişimi, 30 Kasım – 1 Aralık 2023 tarihleri arasında Finlandiya’nın Helsinki kentinde gerçekleştirilen Slush etkinliğine katılarak uluslararası girişimlerle yarıştı ve girişim sermayesi fonları ile buluşma imkanı elde etti.

Türk teknoloji girişimcileri ayrıca, 26-29 Şubat 2024 tarihleri arasında Katar’ın Doha kentinde ilk defa düzenlenecek olan Web Summit Qatar’a katılım sağlayacak.

CES 2024 Türkiye Pavilyonu’nda Yer Alan Türk Teknoloji Girişimleri

Adsbot, Archi’s Academy (Tech Career), Arkerobox, artlabs, Arya-AI, Boatmate, Co-one, Cormind, Efilli, taşın, FanSupport (FS Teknoloji), From Your Eyes, Genoride , Gokido, Homster, Integva, Kidu, Kodgem, KuartisMED, Link Robotics, LOOP 3D (Teknodizayn Makina), MediTechLabs, MIOTE, Mimiq,

Miselium.io (Printive 3D), Mocky AI (Ron Dijital), Mostas Tecnology, myBudizzz (Bartka Inovasyon)

Navlungo, NuManufacturing IoT & AI Technologies, PackUpp Technology & Delivery, PeerBie,

PicoBricks (Robotistan), Proda Industrial Design, Rimoi, Robolaunch(KAE Sistem), SADELABS

Smellive (BSB Teknoloji), StartupCentrum, Surge Teknoloji, Uptecra Tech, upu.io (Baca Engineering)

Vivalanch Electronic & Automation, VRLab Academy, Wastespresso, WeAcces.ai (Akıllı Çeviri Sistemleri)

WearTechClub, Wiser Media (Probably Media), XENAVISION, Yuppy Games