Yıldız Holding Kadın Girişimcilere Desteğe Devam Ediyor

Yıldız Holding fırsat eşitliği temelli uygulama ve projeleri, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’ndeki özel bir oturumda Cumhuriyetin 100. Yılı’nda tüm dünyaya örnek olarak sunuldu.

Kadın girişimciliğini tüm dünyada desteklemek amacıyla üstlendiği sorumluluğu, “UN Women” iş birliğiyle küresel ölçekte genişleten Yıldız Holding’in fırsat eşitliği temelli uygulama ve projeleri, Cumhuriyetin 100. Yılı’nda Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde düzenlenen özel oturumda tüm dünyaya örnek olarak sunuldu.

Yapılan açıklamaya göre, finansmana erişim başta olmak üzere kadın girişimciliğinin önündeki engeller ve çözüm önerileri masaya yatırıldığı etkinlikte, Yıldız Holding’in bu alanda paydaşlarla birlikte yürüttüğü uzun vadeli çalışmaları, cesur taahhütleri ve somut etkiler yaratan eylemleri paylaşıldı.

Kadın girişimciliği ekosisteminin içindeki potansiyeli açığa çıkarmak amacıyla projeler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yıldız Holding Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş, “Kadınların güçlenmesine katkıda bulunan projelerimizin Birleşmiş Milletler tarafından takdir edilmesi bizleri gururlandırdı. Daha adil, kapsayıcı ve eşitlikçi bir dünya için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Küresel değer zincirimizde kadın girişimciliğini desteklemeye devam edeceğiz”

Yıldız Holding Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş, fırsat eşitliğini merkeze alarak, dünya genelinde kadın girişimcileri desteklemek amacıyla örnek projeler geliştirdiklerini ifade etti.

“Yıldız Holding’de kuruluşumuzdan bu yana tüm faaliyetlerimizde bize rehberlik eden bir felsefemiz var: ‘Mutlu Et, Mutlu Ol.’ Hiçbir toplumun gerçek anlamda fırsat eşitliğini sağlamadan mutlu olamayacağına inanıyoruz,” diyen Mutuş, şunları ekledi:

“2021 yılında hayata geçirdiğimiz Kadın Platformu ile yürüttüğümüz çalışmaları UN Women aracılığıyla küresel ölçeğe taşıdık. Geçtiğimiz yıl dahil olduğumuz Kadın Girişimciliğini Hızlandırma Programı (WEA) ile bölgesel ve küresel değer zincirinde kadın girişimciliğini desteklemeyi ve kadın girişimcilere üç yıl içinde 4 milyon doların üzerinde yatırım yapmayı taahhüt etmiştik. Birinci yılın sonunda bu hedefimizi aşarak 5 milyon doların üzerinde değer oluşturduk. Önümüzdeki yıl için kadın girişimci tedarikçi sayımızı yüzde 100 artırmayı hedefliyoruz. UN Women ile ortaklığımız sayesinde tüm ulusal ve uluslararası platformlarda fırsat eşitliğinin ve kadın girişimciliğinin savunuculuğunu yapmaya devam edeceğiz.”