Turkcell, Sürdürülebilirlikte Mükemmellik Rekoruna Ulaştı

Turkcell, dünya genelindeki tüm işletmelerin Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetim (ESG) kriterlerine göre sürdürülebilirlik derecelendirmesi ve değerlendirmelerini yapabilecekleri online platform Synesgy‘den “A” notu alarak “Mükemmel Sürdürülebilirlikskoruna ulaştı.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre; Turkcell çevreye duyarlı çalışmalarını iş sağlığı ve güvenliği, tedarik zinciri, müşteri iletişimi gibi farklı birimlerinde gerçekleştirdi. Bu çalışmaların sonucunda Bureau Veritas ve Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen “Altın Green Check” sertifikasını almaya hak kazandı. Turkcell, böylelikle telekomünikasyon sektöründe bu derecelendirmeyi alan ilk operatör olduğunu duyurdu.

CDP (Karbon Ayak İzi Raporlaması) skoru ile sektörde lider olduklarını belirten Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Alper Ergenekon, konuyla alakalı şu açıklamayı yaptı:

“Sürdürülebilirlik faaliyetlerimizi; negatif etkimizi sıfırlama ve aynı zamanda pozitif etkimiz için inovatif çözümler sunma yaklaşımıyla yürütüyoruz. Uluslararası derecelendirmeler, sertifika, ödül ve skorlar, durduğumuz yerin doğru olduğunu gösteriyor. ‘Mükemmel Sürdürülebilirlik’ skoru için de bu anlamda gururluyuz. Türkiye’nin sektöründe yenilenebilir enerjiye en çok yatırım yapan şirketi olarak ülkemiz ve dünyamız için sosyal ve çevresel etkiyi artıracak iş modellerini hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Alper Ergenekon