Trendyol İhracata Destek Verdi

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarından biri olan Trendyol, ülke ekonomisine katkı sağlamayarak ihracata desteğe devam ediyor.

Trendyol, Türkiye’nin ihracatçı sayısını ve ihracat miktarını artırmaktadır. Almanya ve Azerbaycan’ın yanı sıra Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Bahreyn ve Kuveyt gibi Körfez Ülkeleri’nde de faaliyet göstermeye başlamıştır. Ayrıca, Trendyol bu yıl yurtdışında da e-ticaret sektörünün alışveriş festivali olarak kabul edilen Kasım kampanyalarını gerçekleştirecektir.

Trendyol, Almanya’daki müşterilerine özel açtığı trendyol.com/de ve İngilizce konuşulan ülkelerdeki müşterilerine özel açtığı trendyol.com/en siteleri aracılığıyla Türk üreticileri Avrupa’nın 27 ülkesi ile bir araya getiriyor. Ayrıca, yaklaşık 95 farklı global e-ticaret platformu üzerinden de yerli üreticileri çeşitli coğrafyalardaki müşterilere ulaştırıyor. Trendyol, Azerbaycan ve Körfez Ülkeleri’ndeki müşterilerine de kendi dillerinde hizmet sunmaktadır.

Trendyol, geçtiğimiz yıl Almanya’da ilk yurt dışı ofisini açarak bu ülkede 1 milyonun üzerinde müşteriye 200’den fazla Türk markasını sunmaktadır. Azerbaycan’da yıl sonuna kadar 1 milyon müşteriye ulaşmayı hedefleyerek ülke nüfusunun yüzde 10’unu müşteri olarak kazanmış olacak. Aynı zamanda, Körfez Ülkeleri’nde 2024 yılına kadar müşteri sayısını 4.5 milyona çıkarmayı amaçlamaktadır. Trendyol, 2021 yılından bu yana yaklaşık 37 milyon ürünün yurt dışına satılmasına aracılık etmiştir.

Afet Bölgesindeki 35 Bin Satıcı E-İhracatçı Olacak

Trendyol, afet bölgesine uzun vadeli ve kalıcı destek sağlama hedeflemektedir. Trendyol’un afet bölgesindeki satıcıları 2022 yılında 10,5 milyar TL’lik ticaret hacmine ulaşmıştır. Bu yıl için afet bölgesindeki satıcıların 16 milyar TL’lik ticaret hacmi hedefini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.

Ayrıca, depremden etkilenen bölgeye 3 yıl içinde toplamda 70 milyar TL’lik ticaret hacmi sağlamayı planlamaktadır. Trendyol Adana Aktarma Merkezi, afet bölgesindeki satıcılar için önemli bir destek sağlayan en büyük aktarma merkezlerinden biridir. Yaklaşık 500 milyon TL’lik yatırımla planlanandan önce devreye alınmıştır.

Ayrıca, Türkiye’nin en büyük işvereni ve ihracat gücü olan perakende sektörünü desteklemek amacıyla, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ile iş birliği yapmaktadır. BMD üyesi olan Türk markalarını global pazarlara taşıyarak Türkiye’ye döviz girişini artırmak ve Trendyol’un global e-ticaret sitelerindeki ihracat payını artırmak için çalışmaktadır.

Ürün, Yurtdışındaki Müşteriye 5 Günde Ulaşıyor

Trendyol, Türkiye’deki tüm KOBİ’lerin e-ihracatı kolaylaştırmayı hedefleyen bir yaklaşım benimsemektedir. Türkiye’nin ekonomik hedefleri açısından giderek daha fazla önem taşıyan e-ihracata ilgiyi artırmak amacıyla, lojistik ve teknik altyapıda önemli adımlar atmaktadır. Ayrıca, İstanbul Havalimanı yakınında e-ihracat merkezi yatırımını gerçekleştirerek Avrupa lojistik ağı oluşturma çalışmalarına başlamıştır.

Tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen bir uygulama ile Türkiye’deki satıcıların, Ankara’da satış yapar gibi Berlin’e e-ihracat yapabilmelerini mümkün kılmaktadır. Trendyol, satıcılarından ‘İhracat Merkezi’ sistemine yurt dışından gelen talepleri ve canlı stok bilgilerini girmelerini ve ihraç edilecek ürünleri ihracat için gerekli evraklarla birlikte Trendyol deposuna ulaştırmalarını beklemektedir. Bundan sonraki süreçleri Trendyol üstlenirken, ürünleri müşteriye 5 günden daha kısa bir sürede ulaştırmaktadır.

Dijitalleşen Satıcılar Trendyol İle Büyüyor

Trendyol, hızla gelişen e-ihracat planlarına odaklanarak Türkiye’deki yerli üretici ve satıcıları dijitalleştirme konusunda destek veriyor. Bu sayede bu işletmelerin daha fazla müşteriye ulaşmalarını ve işlerini büyütmelerini sağlıyor. Platforma katılan satıcılara, başlangıçtan itibaren teknoloji, pazarlama, finansman, operasyon ve eğitim alanlarında destek sunulmaktadır. Aynı zamanda, Türkiye’nin global dijital ekonomisine katkı sağlamak amacıyla yerli üreticileri e-ihracata hazırlamaktadır.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yerli üreticiler ve satıcılar Trendyol sayesinde dijitalleşmekte ve ürünlerini milyonlarca müşteriye ulaştırmaktadırlar. Özellikle Anadolu illerindeki satıcıların yeni müşteri gruplarına ulaşmalarına yardımcı olan Trendyol, bu satıcıların gelirlerinin artmasına ve işlerinin büyümesine önemli katkı sağlamaktadır.