Siemens Türkiye, Şirketlerin Dijital Dönüşümlerine Yönelik Yenilikler Sunuyor

Siemens Türkiye, dijital ile fiziksel dünyayı bir araya getiren yenilikçi teknolojilere bir yenisini ekledi. Şirket, Siemens Xcelerator’u hayata geçirerek şirketlerin dijital dönüşüm sürecini hızlandırmayı hedeflediğini açıkladı.

Siemens Türkiye, endüstri, binalar, şebekeler ve ulaşım alanlarındaki her ölçekten müşterisi için değer yaratmak ve dijital dönüşümlerini hızlandırmak amacıyla Siemens Xcelerator’u hayata geçirdi. Şirket, sürdürülebilirliği, enerji verimliliğini ve dijital dünya ile uyumu ön plana çıkararak tüm sektörlerdeki işletmelerin gelecek vizyonlarını tasarlamaya devam ediyor.

Farklı iş ortaklarına yönelik olarak altyapı, ulaşım hizmetleri, yiyecek-içecek, kimya, otomotiv, sağlık gibi birçok kilit endüstriye özgü çözümler sunan Siemens Xcelerator, her ölçekten müşterinin ihtiyaçlarına uygun hizmetleri www.siemens.com/xcelerator üzerinden veriyor. İş ortaklarının birlikte değer yaratmasını sağlayan bir ekosistem oluşturan platform, aynı zamanda gelecek için bugünün dönüşümüne de hız kazandırıyor.

Siemens Xcelerator, müşteriler, iş ortakları ve geliştiriciler arasındaki etkileşimi kolaylaştırarak eğitim, keşfetme ve bilgi alışverişi imkanları sunan dijital bir pazar yeri olarak görülüyor. Sunduğu çözümlerle beraber bu hedefi benimseyen platform, kullanıcılarının ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Platform, Türkiye’de bir ilke imza atarak tüm dünyada 4 binden fazla iş ortağı ile bir çözüm ekosistemi oluşturma hedefi taşıyor. Herkesin kullanımına açık olarak tasarlanan platform, sektörlerin değişen ihtiyaçlarına hızla uyum sağlayacak ve kullanıcıların geri bildirimleri doğrultusunda sürekli olarak kendisini geliştirmeyi amaçlıyor.

Siemens AG Strateji ve Teknoloji Başkanı Dr. Peter Koerte,Siemens Xcelerator, Siemens ve üçüncü taraflardan ürünler, çözümler ve hizmetler sağlayan açık bir dijital iş platformudur. Her şey müşterilerimizin iş hedeflerine daha hızlı ulaşabilmeleri için dijitalleşmeyi kolaylaştırmakla ilgili. Günümüzde her şeyin hızını artıran dijitalleşme süreci, rekabeti de aynı hızda etkiledi. Bu süreçte basit çözümlere ihtiyacımız var. Siemens Xcelerator, dijitalleşmeye yönelik tüm çözümleri bir arada bulabileceğiniz bir platform. Bu platformda binlerce onaylı geliştirici, uygulama ve yüzlerce çözüm yer alıyor. Bu çözümler sayesinde maliyet ve zaman tasarrufu sağlanıyor, üretim, dijital dünyaya çok daha hızlı bir şekilde optimize ediliyor.” açıklamasında bulundu.

Koerte, Siemens Xcelerator’un dijital dünya ile gerçek dünyayı bir araya getirdiğini aktararak ekosistemin içerisinde uzmanlardan oluşturdukları bir network ağı bulunduğunu, bu ağın yalnızca büyük ölçekli şirketler için değil, KOBİ’ler için de çok kıymetli bilgiler ve çözümler içerdiğini, ayrıca burada sektör bazında oluşturdukları sektörel toplulukların da kullanıcılara çok büyük kolaylıklar ve avantajlar sağladığını aktardı.

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Hüseyin Gelis ise şu sözleri aktardı:

“Siemens Türkiye olarak müşterilerimize değer yaratmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızdan en önemlisi de Siemens Xcelerator oldu. Platformumuz, Siemens için yeni bir dönemi başlatıyor. Siemens Xcelerator, şirketlerin dijital çağda dönüşümlerini tamamlayacak ve sadece Siemens’in sunduğu çözümleri değil, ortaklarının ürünlerini de içeren bir ekosistem olacak. Bu ekosistemde sunulan tüm ürünler birbirleri ile bağlantılı hale gelecek ve bir pazar ortamında uzmanlar ile kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştıracak. Teknolojik sistemler birbirleri ile konuşmaya başladığında verimlilik artacak.”