Siemens Türkiye, Öğrencilere Sağlık Teknolojileri Eğitimi Veriyor

Siemens Healthineers Türkiye ve Eyüboğlu Eğitim Kurumları arasında gerçekleşen anlaşma çerçevesinde lise öğrencilerine sağlık okuryazarlığı eğitimi verildi.

Şirketin resmi açıklamasına göre; Siemens Healthineers Türkiye ve Eyüboğlu Eğitim Kurumları, gençler arasında sağlık okuryazarlığının artırılması hedefiyle iş birliği projesini başlattı. Bu iş birliği kapsamında Eyüboğlu kurumlarında öğrenim gören 9 ve 10. sınıf öğrencilerine Siemens Healthineers Türkiye çalışanları tarafından sağlık teknolojileri ve sağlık sektöründeki kariyer fırsatlarıyla ilgili altı haftalık eğitimler verildi.

Eğitimi başarıyla tamamlayan tüm öğrencilere programın sonunda düzenlenen sertifika töreninde Siemens Healthineers Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Enis Sonemel, Siemens Healthineers Türkiye’nin Finans Direktörü ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nalan Abdullahoğlu ile Eyüboğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Cenk Eyüboğlu tarafından katılım sertifikaları takdim edildi.

Siemens Öğrencilerle Sağlık Alanında Buluşuyor

Türkiye’de sağlık okuryazarlığının gelişmesi için çeşitli çalışmalar sürdürdüklerini belirten Enis Sonemel, şu açıklamayı yaptı: “Sağlık teknolojisi şirketi olarak kuruluşumuzdan bugüne kadar odak alanımız her zaman ‘insan’ oldu. İnsanların sağlıkla yaşamasına katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Geliştirdiğimiz teknolojilerle sağlık kurumlarının ve sağlık profesyonellerinin süreçlerini iyileştiriyoruz ancak halkımızın sağlık okuryazarlığı oranının artması ve gelişimi de bir o kadar önemli. Bu gelişimde, öğrencilerin genç yaşta bu farkındalığı edinmelerinin ve sağlık teknolojilerine aşina olmalarının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Eyüboğlu öğrencileri ile başlattığımız bu eğitimleri gelecek dönemlerde de gençlerimizin ve toplumumuzun bilinç kazanması adına devam ettirmeyi planlıyoruz.”

Cenk Eyüboğlu da Eyüboğlu Eğitim Kurumları olarak ortaöğretim kurumları arasında bir ilke daha imza atmaktan mutluluk duyduklarını anlattı. Eyüboğlu, 54 yıldır eğitim camiasında birçok yeniliğe öncü olan kurumun şimdi de stratejik ve sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda, öğrencilerin sağlık okuryazarlığı konusundaki kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Siemens Healthineers ile iş birliği yaptığını ifade etti.

Öğrencilerin bu işbirliği kapsamında 6 hafta boyunca sağlık teknolojileri, yapay zeka, girişimcilik ve sağlık sektöründe kariyer imkanlarına ilişkin eğitimler aldığına vurgu yapan Eyüboğlu, eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere iki kurum tarafından imzalı sertifikaların verildiğini aktardı. Eyüboğlu, “Öğrencilerimizin sağlık okuryazarlığı çerçevesindeki eğitimlerini, global ve inovatif bir şirket olan Siemens Healthineers ve onun yöneticilerinden almış olmaları, bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu. İş birliğimizin en başından beri eğitim kurumlarındaki bu projelerle topluma katkı felsefeleri çerçevesinde destek veren Siemens Healthineers ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.