Sanofi Türkiye Teknopark İstanbul ve Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık ve İlaç Teknoloji Merkezi ile İş Birliği Yaptı

Sanofi Türkiye, 2019 yılından bu yana hızlandırma programı PharmUp ile sağlık sektörüne yönelik çözümler geliştiren girişimcileri destekliyor. 2022’de ise dijital sağlık alanında Türkiye’nin en büyük inovasyon ara yüzlerinden biri olan PharmUp Hub platformunu hayata geçirdi. Sağlıkta küresel rekabetçiliğin ve inovasyon ekosisteminin güçlendirilmesine ön ayak olan bu Türkiye merkezli çok paydaşlı girişimcilik platformu PharmUp Hub, yeni iş birlikleriyle büyümeye devam ediyor. İlk olarak Başakşehir Living Lab ile iş birliğine giden Sanofi Türkiye, şimdi de Teknopark İstanbul ve Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık ve İlaç Teknoloji Merkezi (LHUSTEK) ile iş birliği yaptı. 

Sağlık girişimcileri kuluçka merkezi ve diğer olanaklardan faydalanacak.

Sanofi Türkiye ve Teknopark İstanbul stratejik iş birliğinin temel ilkesi; bilgi, deneyim, altyapı ve yetenek havuzlarının karşılıklı kullanımına dayanıyor ve sürekli gelişen bir iş ortaklığı modeli oluşturulması hedefleniyor. İş birliği kapsamında Sanofi Türkiye, Teknopark İstanbul’un Kuluçka Merkezi Cube Incubation’ın hizmetlerinden faydalanabilecek. Bununla birlikte, Teknopark İstanbul’un Kuluçka Merkezi Cube Incubation’ın açık inovasyon programından da yararlanarak sağlık sektörü ile ilgili yenilikçi iş fikirlerine ve girişimcilere öncelikli erişebilecek. Bu kapsamda Teknopark İstanbul, Sanofi Türkiye’nin ihtiyaç duyabileceği girişim özelliklerinin belirlenmesine ve başvuran girişimlerin değerlendirilmesine destek olacak. Teknopark İstanbul ayrıca, Sanofi Türkiye’nin seçeceği girişimlere altyapı imkânı, ofis desteği ve mentorluk hizmeti de sunacak.  

İki şirket arasında başlayan bu iş birliği süreci; teknoparkların, uydu ve ortak kuluçkaların, farklı vakıfların, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na bağlı şirketlerin ve özel sektörün katılımıyla genişleyerek etkin yönetim sistemi, yetenek havuzu, sürekli erişim, bilgi ve deneyim paylaşımı konularında artarak devam edecek.

Üniversite İş Birlikleriyle Güçleniyor

Sanofi Türkiye ve Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık ve İlaç Teknoloji Merkezi (LHUSTEK) arasında imzalanan iş birliği kapsamında ise, PharmUp Hub girişimcileri Lokman Hekim Üniversitesi’nin laboratuvarları, atölyeleri ve diğer çalışma alanlarından yararlanabilecek. Ayrıca Sanofi Türkiye ve LHUSTEK, yurt içi ve yurt dışı kaynaklı hibe programlarında, özellikle Erasmus Plus ve Horizon Europe (Ufuk Avrupa) programı başvurularında proje ortaklığı yapabilecek veya oluşturulan proje konsorsiyumlarında partner olarak yer alabilecek. Bununla birlikte LHUSTEK; biyoteknoloji, nanoteknoloji, giyilebilir teknolojiler, tıbbi cihaz, Drone/İHA, yapay zekâ, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, konvensiyonel ilaç, genetik, sağlık ve ilaç yazılımları ile benzeri alanlarda girişimcilere yönelik olarak inovasyona dayalı girişimcilik yarışmaları, sprint, tasarım maratonu, hackathon, ön kuluçka eğitimleri ve sağlık alanlarında yol haritasının planlanmasını sağlayacak.