Sabancı Vakfı, STK’lara Hibe ile Destek Oluyor

Sabancı Vakfı, toplumsal gelişmeye katkı sağlamak ve sivil toplum kuruluşlarına destek olmak amacıyla 17 yıldır yürüttüğü Hibe Programı kapsamında, 2023-2024 dönemi için desteklenecek projeleri açıkladı.

Sabancı Vakfı Hibe Programı, kadın, genç ve engellilerin eşit fırsatlara sahip olmalarını ve topluma aktif katılımlarını sağlama amacıyla çalışmalar yürütüyor. Programın bu yıl destek almaya hak kazanan sivil toplum kuruluşları belirlendi. Sivil toplum alanında deneyimli ve konusunda uzman kişilerden oluşan bağımsız bir Değerlendirme Kurulu’nun önerisi üzerine, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından onaylanarak destek verilecek projeler seçildi.

Sabancı Vakfı, toplumsal gelişmeye katkı sağlamak ve sivil toplumun güçlenmesine olanak tanımak amacıyla 8 projeye hibe desteği verecek. Bu yıl, “iklim değişikliği ile mücadele” alanında desteklenen proje sayısı 2’ye çıkarken, desteklenen projelerin coğrafi dağılımı da genişledi.

Toplam 8 projenin uygulama illeri arasında Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Çanakkale, Diyarbakır, Erzincan, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Şanlıurfa ve Tunceli yer alıyor. Bu projeler ise Türkiye genelinde uygulanacak.

Sabancı Vakfı, birçok STK’ya hibe desteği veriyor

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Sabancı Vakfı olarak sivil toplum kuruluşlarını ve çalışmalarını desteklemekten memnuniyet duyduklarını belirtti. Safkan, “Yarım asra yakın süredir, ülkemizde toplumsal gelişime ve kalkınmaya katkı sunmak amacıyla faaliyet gösteriyor, kadın, genç ve engelli bireylerin eşit fırsatlara sahip olmaları için çalışıyoruz. 17 yıldır kesintisiz yürüttüğümüz Hibe Programı ile sivil toplum kuruluşlarının ortaya koyduğu birçok proje ve çalışmayı destekliyoruz. Hibe Programı kapsamında ayrıca, son 2 yıldır ‘iklim değişikliği ile mücadele’ alanındaki projelere de destek vermeye devam ediyoruz. 17 yılda 76 milyon TL’yi aşkın hibe desteği sağladığımız Hibe Programı ile bu sene de 8 projeyi destekleyeceğiz. Sivil toplum kuruluşlarına gereken desteği vermeye, toplumsal sorunların çözümü için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bu yıl Sabancı Vakfı Hibe Programı’na Türkiye’nin 51 ilinden toplam 260 proje başvurusu yapıldı. Bu yılki projelerle birlikte Sabancı Vakfı’nın Hibe Programı kapsamında desteklediği toplam proje sayısı ise 231‘e ulaştı.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan