Okyanusa Bağlı Plastik Arabanın İçine Bulaşıyor

Otomotiv devi Forvia‘nın sürdürülebilir malzemeler birimi Materi’act, okyanusa bağlı plastikten yapılmış panelleri entegre eden bir konsept otomobil geliştirdi.

Plastik Odyssey STK’sı ile iş birliği içinde yürütülen bu projede, OBP’nin toplanması, temizlenmesi, işlenmesi ve geri dönüştürülmesi için yerel topluluklara destek verildi.

Materi’act’ın yenilikçi çabaları sonucunda, araç iç mekanında koyu mavi renkli OBP paneller kullanılarak, sürdürülebilirlik ve estetik harmanlandı. Bu yaklaşım, sürdürülebilir otomotiv endüstrisinin geleceğine ışık tutuyor ve Materi’act’ın %85’e varan CO2 azaltımı hedefine katkı sağlıyor.

Forvia’nın Başkanı Rémi Daudin, bu sürdürülebilir otomobilin, atık kaynaklarını değerlendirme yeteneğinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Materi’act’ın NAFILean Vision bileşikleri, geri dönüştürülmüş OBP ve biyo bazlı dolgu maddelerini birleştirerek çevre dostu tasarımı optimize ediyor ve otomobil endüstrisine sürdürülebilir çözümler sunuyor.

Bu yenilikçi yaklaşım, tüketicilere yüksek kaliteli, estetik ve çevre dostu iç mekanlar sunarken, aynı zamanda geri dönüştürülmüş plastiklerin kullanımını teşvik ediyor.