NF Kimya, ‘İş’te Eşit Kadın Sertifikası’ Almaya Hak Kazandı

NF Kimya, intertek işbirlikleri ve Sürdürülebilirlik Akademisi ile yapılan bağımsız denetim sonrası söz konusu olan yaklaşımlarını değerlendirerek, iş dünyasındaki dönüşümün öncülerinden biri olan ‘İş’te Eşit Kadın Sertifikası’ almaya hak kazandı.

İş hayatında kadınlara fırsatlar ve eşit haklar sunan kurumlar, Sürdürülebilirlik Akademisi ve İngiliz denetim şirketi intertek işbirliği ile yapılan denetimler sonrasında ‘İş’te Eşit Kadın Sertifikası’ almaya hak kazanmış oluyorlar. Sertifikayı almaya hak kazanan kurumlar, 2015 yılında Birleşmiş Milletler ’e üye tüm ülkeler tarafından kabul edilen, ‘17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacını’ gerçekleştirme yolundaki sürece katkı sağlamış oluyorlar.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması adına yapılan her çalışmanın kuruma sağladığı yararların yanında global ve ulusal ölçekte de bütünsel bir amaca hizmet ettiği belirtilirken, fırsat eşitliğine yönelik taahhüt ve söylemlerini eyleme geçirmiş olan kurumların, yönetim sistemi, işe iş sağlığı ve güvenliği ,alım ve çalıştırma, sosyal etki ve tedarik zinciri ana başlıkları altındaki kriterlere göre denetlendiği bilgisi veriliyor. Bu alanda çalışan bağlılığı, kurum itibarı, sürdürülebilir yönetim sistemi oluşturma gibi bir çok alanda kurumlara katkısı olan ‘İş’te Eşit Kadın Sertifikası’, toplumsal cinsiyet eşitliği için yapılan çalışmaların önemli örneklerinden biri olarak görülüyor.

2009 yılında tekstil yardımcı kimyasalları üretimi, NF kimya ,teknik satışı ve tekstil boyar madde yapmak için , her geçen gün ülke çapında organizasyon ağını genişletmeyi sürdürüyor. Başta Türkiye olmak üzere, dünyanın bir çok bölgesinde faaliyetlerini devam ettiren NF Kimya, Özbekistan ve Pakistan’da ve personel ve depo alanlarıyla hizmet veriyor. Kurulum yapılanmasında özellikle piyasa ihtiyaçları, çevre duyarlılığı ,sürdürülebilirlik ve uluslararası standartları göz önünde bulundurarak, vizyon olarak benimseyen NF Kimya, AR-GE ve üretime yapılan yatırımlarla laboratuvarlarda çözüm odaklı hizmet olanaklarını artırıyor.