NASA, İnsansı Astronot Robotunu Test Ediyor

NASA, insansı astronot robotu olan Valkyrie‘yi test etmek amacıyla Avustralya’ya gönderdi. Bu robot, NASA’nın Artemis ve diğer uzay görevleri sırasında kullanılabilecek.

NASA’nın insansı astronot robotu Valkyrie, kapsamlı testler için Houston’daki Johnson Uzay Merkezi’ndeki ana üssünden Avustralya’da bulunan Woodside Energy‘ye gönderiliyor. Valkyrie robotu, NASA’nın Artemis ve diğer uzay görevleri sırasında kullanılması ve insan astronotlara yardımcı olması hedefleniyor.

NASA insansı astronot robotu olan Valkyrieyi test etmek amacıyla Avustralyaya gönderdi

NASA’nın İnsansı Robotu Kapsamlı Bir Teste Alınacak

NASA ve Woodside Energy arasında yapılan anlaşma, Valkyrie robotunun kapsamlı testleri ve uzay dışındaki kullanım alanlarının keşfi üzerine odaklanıyor. Testler kapsamında robotun mürettebatsız olarak açık deniz enerji tesislerinin uzaktan bakımını gerçekleştirme yetenekleri test edilecek. NASA, Woodside’ın tesislerinde gerçekleştirilen bu testler sayesinde Ay ve diğer gezegenlerdeki kirli ve tehlikeli koşullarda daha iyi tasarlanmış robotlar için değerli bilgilere ulaşmayı umuyor.

Robot birçok faaliyeti bir arada bulunduruyor. Örneğin; kaynak ve malzemelerden yararlanarak yeni ürünler üreten altyapı ve tesislerin denetimini ile bakımını yapabiliyor. Valkyrie ve diğer ileri mobil robotlar, tehlikeli işlerin uzaktan denetlenmesine veya tekrarlayan görevlerin hafifletilmesine yardımcı olma potansiyeline sahip. Bu nedenle robotlar, Artemis gibi görevlerin gerçekleştirilmesi ve insanlığın Ay yüzeyinde kalıcı olabilmesi için kilit araçlar olarak önemli bir rol oynuyor.

NASA’da robotik ekibinin lideri olan Shaun Azimi, robotla alakalı aşağıda yer alan açıklamayı yaptı:

“Tehlikeli ortamlarda daha güvenli operasyonlara olanak tanıyarak Dünya’daki yaşamı olumlu yönde etkileme potansiyeline sahip gelişmiş robotik sistemlerin geliştirilmesi ve test edilmesinin bir sonraki aşamasına başlamaktan memnuniyet duyuyoruz.”