Linkedln’e Oyun Özelliği Geliyor

İş odaklı sosyal medya platformu LinkedIn, kullanıcılarının platformda harcadığı zamanı artırmak için oyun kategorisi eklemeyi planlıyor.

The New York Times’ın yaklaşık 1 milyon dolara satın aldığı kelime oyunu Wordle, dünya genelinde büyük bir popülerlik kazandı. Bu popülerliği gören LinkedIn, kullanıcılarıyla bulmaca oyunları Queens, Inference ve Crossclimb’ı buluşturmak için hazırlanıyor.

LinkedIn’in bu oyun hamlesiyle ilgili yapılan kod değişikliklerini fark eden uygulama araştırmacısı Nima Owji, çalışanların oyunlardaki skorlarına göre şirketlerin sıralandığını ortaya çıkardı.

Söylentilerin artmasıyla birlikte, LinkedIn uygulama içi oyunlar çıkaracaklarını doğruladı ve Nima Owji’nin paylaştığı görsellerin oyunların son versiyonunu yansıtmadığını ifade etti.

LinkedIn’den yapılan açıklamada, henüz lansman için bir tarih belirlenmediği ve “Linkedln deneyimine bulmaca tabanlı oyunlar ekleyerek biraz eğlenceyi serbest bırakmak, ilişkileri derinleştirmek ve umarım sohbet fırsatını tetiklemek istedikleri” ifade edildi. Şirket sözcüsü, daha fazla bilgi için takip edilmeleri gerektiğini belirtti.