İklim Tehdidi Nedeniyle Metaverse’e Taşınan Ülke: Tuvalu

Bu yüzyılın sonuna kadar sular altında kalması beklenen Güney Pasifik ülkesi Tuvalu, Metaverse’e taşınma kararı aldıklarını duyurdu.

İklim Değişikliği Zirvesi’nde açıklama yapan Tuvalu Dışişleri Bakanı Simon Kofe, ülkenin yok olma tehdidine karşın çözümü metaverse’te bulduklarını açıkladı. Tuvalu , bu hamlesiyle dünyanın ilk dijital ülkesi olacak.

Tuvalu’nun dünyasını metaverse’e taşıma kararının ardında yatan nedenler ve atılacak adımlar ise şu şekilde:

  • Tuvalu’nun dijital bir versiyonu inşa edilerek adalar ve simge yapılar kopyalanacak ki yükselen deniz seviyesi küçük ulusu sular altında bıraksa bile ülkenin tarihi ve kültürü korunabilsin.
  • Tuvalu, Avustralya ve Hawaii arasında yer alan dokuz adayı kapsayan bir ülke. Sular yükseldiğinde başkent bölgesinin yüzde 40’a varan bir kısmı sular altında kalıyor ve yüzyılın sonuna kadar ülkenin tamamının sular altında kalacağı tahmin ediliyor.
  • Bu eylemle Tuvalu, geçen yıl idari ve konsolosluk hizmetleri sağlamak için meta evrene gireceklerini söyleyen Seul şehrini ve ada ülkesi Barbados’u takip ediyor. Ancak bütün bir ülkeyi dijital olarak yeniden yaratma planı ilk kez ortaya atılıyor.