H&M Türkiye’de İlk Sürdürülebilir Mağazasını Açtı

H&M, sayılı ülkelerde uyguladığı sürdürülebilir mağazasını City’s Kozyatağı’nda açtı.

H&M, belirli ülkelerde ve seçili markalar için hayata geçirdiği daha sürdürülebilir mağazasının açılışını City’s Kozyatağı’nda gerçekleştirdi. Yeni konseptli mağazanın bir diğer özelliği de Türkiye’de marka adına bir ilk olması.

H&M City’s İstanbul AVM mağazası, tek katta yaklaşık bin beş yüz metre kare satış alanına sahip Türkiye’deki ilk standart sürdürülebilir konseptli mağaza olarak dikkat çekiyor. Mağazada yer alan tüm dekor ve mimarisi daha sürdürülebilir malzemeler kullanıldı.

H&M Türkiye'deki ilk sürdürülebilir mağazasını açtı

Konuyla ilgili fikirlerini paylaşan H&M Türkiye Ülke Müdürü Muge Arpacioglu, “H&M olarak Türkiye pazarına yatırım yapmaya devam ediyoruz. Verimlilik ve karlılık üzerinden hareket etme hedefimiz doğrultusunda güvendiğimiz lokasyonlarda yeni mağazalar açmaya devam edeceğiz. Türkiye’deki ilk standart mağaza konseptimizi City’s İstanbul’da açmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Kozyatağı City’s İstanbul’da açtığımız mağazamız ile hem doğa dostu bir marka olarak hareket ediyor hem de müşterilerimizin alışveriş deneyimini kolaylaştırıyoruz” dedi.

Bu mağaza ile birlikte markanın Türkiye’deki perakende sayısı 51 olurken markanın toplam çalışan sayısı da iki bini aşmış durumda.

Son olarak, H&M yetkililerinin bu konseptin ilerleyen dönemlerde, ülkemizde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini de belirtiyor.