Heinz, Yapay Zekadan Ketçapı Görselleştirmesi İstedi ; İşte Ortaya Çıkanlar

Rethink’in ‘Draw Ketchup’ kampanyasının yapay zeka uzantısı, şaşırtıcı sonuçları ortaya koydu.

Heinz, geçtiğimiz yıl sosyal medya takipçilerinden boş kâğıtlara ketçap resmi çizmelerini istemiş, ketçap dendiğinde akla gelen ilk marka olduğunu kanıtlamayı hedeflediği eğlenceli sosyal deneyin ardından bu çizimleri bir de açıkhava reklam kampanyası düzenleyerek duyurmayı ihmal etmemişti.

Marka bu kez ketçap konusunda insan ile yapay zekânın bakış açısının örtüşüp örtüşmediğini öğrenmek için enteresan bir seçeneği değerlendirdi. Seçilen kelimeleri gerçekçi görsellere ve sanat eserlerine dönüştürebilen yapay zekâ sistemi olan DALL·E 2 seçeneğini değerlendiren Heinz, yapay zekâdan ketçabın görselleştirilmesini talep etti.

Heinz, ketçapları çizimlerini yapay zekaya emanet etti: sonuçlar enteresan

Beklenen tasarım daha ilk denemede ortaya çıkmasına rağmen marka, daha da ileri giderek, ketçaba sokak sanatı, Rönesans ve domates gibi kelimelerin eklendiği yeni varyasyonların sonuçlarını test etti. Sonuç yine aynıydı. Yapay zekâ ürünü tüm çizimlerde Heinz etkisi çok net bir şekilde görünüyordu.

Yapay zeka ile tasarlama fikrini ortaya atan Rethink’in tasarladığı yeni kampanya, medyada geniş yankı buldu. Yapay zekanın tasarladığı etkileyici, tuhaf ve komik görüntülerden bazıları USA Today ve The New York Times’ta yer aldı.

Heinz, ketçapları çizimlerini yapay zekaya emanet etti: sonuçlar enteresan