Enerjisa Enerji’den AR ile Farkındalık Çalışması

Enerjisa Enerji, Onaranlar Kulübü‘nün desteğiyle trafo binasını sokak sanatı ve artırılmış gerçeklik uygulamasıyla farkındalık yaratma alanına dönüştürdü.

Elektrik dağıtım, perakende satış, e-mobilite ve müşteri çözümleri alanlarında faaliyet gösteren Enerjisa Enerji, Onaranlar Kulübü iş birliğiyle trafo binasını geri dönüştürülebilir malzemeler kullanarak dikkat çekici bir şekilde yeniden tasarladı.

Enerjisa Enerji Dağıtım şirketlerinden biri olan Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ, İstanbul’un Ataşehir ilçesinde bulunan trafo binasını, bioplastik malzemelerden üretilen 3D parçalar kullanarak farkındalık alanına dönüştürdü.

Enerjisa Enerji, sektördeki öncü projelerine bir yenisini ekleyerek trafo dönüşüm projesini hayata geçirdi. “Daha İyi Bir Gelecek” vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen bu uygulama aynı zamanda artırılmış gerçeklik deneyimini de kullanıcılara sunuyor.

Trafo binasında yer alan QR koduyla etkinleştirilen animasyon, elektrik panosundaki enerjiyle canlanan bir robota hayat veriyor. Bu robot, daha iyi bir gelecek inşa etmek amacıyla herkes için çalışmaya başlıyor.

Toplamda 750 saatlik bir çalışma ile hayata geçirilen bu proje, robotun bir elinde tuttuğu rüzgâr gülü aracılığıyla yenilenebilir enerjinin önemine vurgu yapıyor. Diğer eliyle ise trafo önündeki ağacı sulayarak büyümesine katkı sağlıyor ve çevre duyarlılığının artırılmasına yönelik farkındalık oluşturuyor.