Dünyanın En Büyük Elektrikli Feribotu, Denizle Buluşmaya Hazırlanıyor

Avustralyalı feribot üreticisi Incat Tasmania, “INCAT HULL 096” adını verdiği dünyanın en büyük elektrikli feribotunu 2025 yılında denizle buluşturmaya hazırlanıyor.

Sürdürülebilir bir dünya için çevre dostu yatırımlar yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Son zamanlarda elektrikli otomobillerin artışı farklı araçlara da sirayet etti. Avustralyalı feribot üreticisi olan Incat Tasmania da elektrikli araçlar üreten firmalar arasında olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Incat Hull 096 isimli elektrikli feribotun en belirgin özelliği, dünyanın en büyük elektrikli feribotu olması. Feribot tamamlandığında 130 metre uzunluğunda ve 32 metre genişliğine sahip olacak. 2025 yılında çalışmalarının tamamlanması planlanan feribotun kapasitesi ise oldukça büyük. Incat Hull 096’nın mürettebat dahil 2 bin 100 yolcu ve 226 araçlık kapasitesi olacak.

Elektrikli feribot tamamlandığında Arjantin merkezli Buquebus şirketine teslim edilecek. Feribot, Arjantin ve Uruguay arasındaki seferlerde kullanılacak. Feribotun sefer hızı ise 190 km menzile ve 25 deniz mili olarak hesaplandı.

Tasarım aşamasındayken LNG yakıtlı olarak planlanan feribotun tamamen elektrikli olarak yapılmasına karar verildi. Incat Group’un kurucusu Robert Clifford, orijinal tasarımı elektrikli tahrik sistemiyle değiştirmenin önemli bir yeniden tasarım gerektirmesine rağmen şirketin hafifliği korumak için 500 tonluk ekipman ve yakıt deposunu yaklaşık 400 tonluk pil ile değiştireceğini aktardı.