Designathon Tasarım Yarışması’nda İlk Kez Dijital Fuar Alanı Tasarlandı

Kariyer.net tarafından düzenlenen Designathon Tasarım Yarışması’nda sona gelindi, “3 Boyutlu Online Fuar” konsepti kapsamında ilk kez dijital fuar alanı tasarlandı.

Genç yeteneklerin yaratıcılıklarına katkı sağlamak ve kariyerlerini desteklemek amacıyla düzenlenen yarışma, genç tasarımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Kariyer.net ve Işık Üniversitesi iş birliği ile hayata geçen Designathon’da umut veren eserler değerlendirildi. Genç tasarımcılar dijital olarak düzenlenen Kariyer Günleri fuarları için üç boyutlu mekânlar, stantlar ve yeni deneyimler tasarladı. Alanında uzman isimlerden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda kesişim konseptiyle ziyaretçilere dijital ortamda gerçek bir fuarı gezme deneyimi sunan proje birinci oldu.

Özgün ve yenilikçi bir fuar atmosferi sunan proje, 2 boyutlu web sayfalarında 3 boyutlu görüntü ile fuar gezme imkânı sundu. Yarışmanın birincisi Işık Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri Begüm Tutuş, Merve Ayyıldız ve Sultan Sağ’ın oluşturduğu ekip, jüri tarafından takdir gördü.

Kariyer.net Ürün ve Pazarlama Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ezgi Kargan, “İlk kez Işık Üniversitesi Tasarım Bölümlerinde okuyan öğrencilerle düzenlediğimiz Designathon, tasarım odaklı düşünme yöntemlerini teşvik etmek konusunda bize ilham verdi.  Bu ilhamla Desingnathon’u ulusal çapta düzenlemeye karar verdik. İstihdam alanında dijitalleşmeye yön veren bir teknoloji şirketi olmamızın getirdiği sorumlulukla hem iş arayan adaylara hem de işverenlere dijital ortamlarda en iyi ve en gerçekçi deneyimleri yaşatmak istiyoruz. Bu amaçla Designathon’u hayata geçirerek genç tasarımcılarla birlikte ilerlemek istedik. Dijital çağın gerektirdiği, modern ve özgün tasarımları ile Designathon’a katılan öğrenciler hem yaratıcılıklarını sergilediler hem tasarım kaslarını güçlendirdiler hem de kariyer yolculuklarında onları öne çıkaracak bir deneyim yaşamış oldular. Kariyer.net olarak istatistiklerimize baktığımızda özgeçmişinde katıldığı yarışmalara ve ödüllere yer veren adayların iş arayışında diğer adaylara göre daha avantajlı olduğunu görüyoruz. Bu anlamda genç tasarımcılarımızın kariyerlerine de destek olmaktan mutluluk duyuyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Işık Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgen Osman Demirbaş ise “Kariyer.net’in üniversitemizle iletişime geçmesi ile başlayan Desingnathon 3 aydan daha kısa bir sürede planlandı, uygulandı ve başarı ile sonuçlandırıldı. Kariyer.Net’in düzenli olarak gerçekleştirdiği ve büyük ilgi gören Kariyer Günleri fuarları için yeni tasarım ve görsel beklentisiyle ortaya çıkan fikir, FMV Işık Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ve fakültenin öğrencilerinden oluşan Işık Tasarım Topluluğu’nun (ITT) ortak girişimi ile FMV Işık Üniversitesi öğrencilerine açık bir tasarım maratonu olarak planlandı. Bu bağlamda da etkinliğin ismi son yıllarda çok popüler olan Hackathlon fikrinden türetilerek Designathon olarak belirlendi. Bir dizi seminer ve çalıştay ile başlayan bu maraton, bir tasarım yarışması ile sonlandı. Bu hızlı ve kısa süre içinde 60’tan fazla öğrenci çok disiplinli, karma tasarım ekipleri oluşturarak yarışmaya başvuruda bulundular. Yarışmada dereceye giren tüm öğrencilerimizi kutluyoruz.” şeklinde ifade etti.

Ortak bir amaç için bir araya gelen genç tasarımcılar, teknoloji çağında mekân deneyiminin önemini vurguladı. Dijital mekân deneyimlerinin çok daha fazla kişi için ulaşılabilir olduğuna vurgu yaparak dijitalleşmeyle gelen sınırsızlığı tasarımlarına yansıttıklarını aktardılar.