Cnc Üretim Teknolojileri

CNC teknolojileri tek adet, az adetli ya da seri üretimin her alanında kullanılmaktadır. Kesici takımın hammadde üzerinden yontma esaslı kaldırdığı talaşlı üretim, CNC üretim teknolojileri sayesinde prototipleme ve üretimin her anında vardır. Tek eksen delik delme yönteminden çok eksenli hibrit işlemeye kadar pek çok yöntem halen üretimin vazgeçilmezidir.

CNC ve Prototip Teknolojileri Üzerine

İlk numume deneyimlemesi, tek adet üretimi, yüksek ölçüsel hassasiyet, enjeksiyon ya da 3B yazıcılar ile üretilemeyecek özel hammadde gruplarını işlemek için CNC teknolojileri sıklıkla kullanmaktayız. Parça işlemeleri otomatik olarak yapılır. Tekrarlanabilirlik hassasiyeti oldukça hassastır. Bir diğer üstün özelliği de insan hatası potansiyelini büyük oranda azaltır. Bu bileşenler, yüksek hız ve hassasiyet getirir. Manuel işleme gibi diğer işleme prosesleriyle elde edilemeyen bir şey. Sürecin kendisi daha hassastır ve aynı ürünü tekrar tekrar aynı özelliklerde vererek aynı ürünü tekrar tekrar verebilir.

Avantajlar

Sektör ve Malzeme Ayırımı yoktur

CNC teknolojisi metal, plastik, ahşap, köpük, kompozit, mühendislik malzemeleri gibi geniş malzeme grupları ile çalışmaktadır. Otomotiv, savunma, havacılık, son kullanıcı elektroniği, mekatronik, tarım

gibi daha pek çok sektörde kendine çeşitli uygulama alanları bulur. Otomobil parçaları, cerrahi ekipmanlar, uçak bileşenleri, zirai makine parçaları gibi ürünler ilk deneme üretimlerinde ya da az adetli üretim proseslerinde sıklıkla kullanılır.

Zaman Kazanmak İçin Elinizdeki Silah

CNC işleme, yüksek otomasyon seviyelerinde, makinenin ve bilgisayar kontrollerinin otomatik olarak yapılmasını sağlayan yüksek verimlilikte bir üretim prosesidir. Yapılacak iyi bir takım yolu optimizasyonu ile birlikte tezgah işlemede ölü zamanlardan sıyrılmış oluruz.

Ölçüsel Doğruluğu Garanti Eder

Gerekli parametreler (iyi bir takım yolu, iyi kesici takımlar, iyi pozisyonlama vb… ) sağlandığında tezgahın ölçü kalibrasyon değerlerine göre hassas çıkması sağlanabilir. Bu şekilde tasarımdaki hassas değerleri ilk seferde yakalayıp, doğru ürün elde etmenizi sağlar.

KAYNAKÇA

1.Poligon Mühendislik