Borusan EnBW Enerji Kadın İstihdamını Destekliyor

Borusan EnBW Enerji, enerji sektöründe kadın istihdamını artırmayı hedefleyen “Kız Öğrencilerin Enerjisi: Yeşil Yakanın Yeni Gücü” projesinin ikinci dönemini başarıyla tamamladı. Bu program aracılığıyla Borusan EnBW Enerji, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde okuyan 15-18 yaş arasındaki kız öğrencilerin “Yenilenebilir Enerji” sektörüne olan ilgilerini artırmayı ve kariyer yollarında liderlik eğitimi ve mentorluk desteği sağlayarak desteklemeyi amaçlıyor.

Borusan EnBW Enerji, enerji sektöründe kadın istihdamını artırmayı amaçlayarak çeşitlilik ve kapsayıcılık projelerine devam ediyor. Geçtiğimiz yıl başlattığı “Kız Öğrencilerin Enerjisi: Yeşil Yakanın Yeni Gücü” projesinin ikinci aşamasını tamamlayarak çalışmalarını sürdürüyor. Bu proje, sektörün artan istihdam ihtiyacını karşılamayı ve aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemeyi hedefliyor. Borusan EnBW Enerji, şu anda Aydın Efeler Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Tekirdağ Çerkezköy Halit Narin Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde çalışmalarını sürdürüyor.

“Borusan EnBW Enerji, Kız Öğrencilerin Enerjisi: Yeşil Yakanın Yeni Gücü Projesi ile Kadın İstihdamını Artırıyor”

“Kız Öğrencilerin Enerjisi: Yeşil Yakanın Yeni Gücü” projesi, farkındalık, gelişim desteği ve sektörde tutundurma olmak üzere üç ana aşamadan oluşuyor. Farkındalık aşamasında, iklim ve enerji krizi, sürdürülebilirlik, yenilenebilir enerji gibi temel kavramlar aktarılmakta ve sektörde sunulan iş olanakları tanıtılıyor. Ayrıca, öğrencilere özellikle işletme ve bakım teknisyeni rollerinin çalışma düzenini yerinde gözlemleme fırsatı sunmak amacıyla yenilenebilir enerji tesis saha gezileri düzenleniyor. 2022 yılında İzmir Fuatres Rüzgar Enerji Santrali’ne yapılan bir saha gezisi Aydın Efeler Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile gerçekleştirilmiş, 2023 yılında ise Tekirdağ Çerkezköy Halit Narin Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle Kırklareli Kıyıköy Rüzgar Enerji Santrali’ne yapıldı.

Projenin ikinci aşamasında ise eğitimin yanı sıra gençlerin hem teknik hem de sosyal becerilerini geliştirecekleri programlara odaklanan Borusan EnBW Enerji, sektördeki kavramları sadece teorik olarak değil aynı zamanda deneyimleyerek öğrenebilecekleri bir alan oluşturmayı ve gençleri bu yolculukta liderlik eğitimleri ve mentorlukla desteklemeyi amaçlamaktadır.

Program kapsamında, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde öğrenciler, kişisel liderlik eğitimleri ve mentorluk süreci ile farkındalıklarını güçlendirdi ve sektöre dair bilgileri ilk ağızdan deneyimleme ve rol modelleriyle iletişim kurma fırsatı elde etti. Program, meslek liseleri ve konusunda uzman birçok projede yer almış kişilerle iş birliği yapılarak tasarlandı. Öğrencilere kaygı ve stres yönetimi (afetler ve sınav stresi), değerler, iletişim, özgeçmiş hazırlama gibi konularda destek veren eğitimler sunuldu. Borusan EnBW Enerji çalışanları da programda aktif bir rol üstlenerek, mentorluk sürecinde bilgi ve deneyimlerini lisedeki kız öğrencilerle paylaştılar ve onlara yenilenebilir enerji sektöründeki kariyer hedeflerinde ilham kaynağı oldular. Borusan EnBW Enerji, programı her yıl tekrarlayarak staj, burs ve istihdam fırsatlarıyla mezun olan kız öğrencilerin sektörde kalmasını teşvik ediyor.