BNP Paribas ile ABB’den Şarj İstasyonu İş Birliği

BNP Paribas Finansal Kiralama ve küresel teknoloji şirketi ABB, elektrikli araçların şarj ekipmanlarının finansmanı konusunda iş birliği yapma kararı aldı.

BNP Paribas Finansal Kiralama, enerji şirketi ABB ile iş birliği yaparak elektrikli araçların şarj ekipmanları için finansman sağlayacağını açıkladı. BNP Paribas Finansal Kiralama, ABB elektrikli şarj istasyonları için özel olarak hazırlanan finansman programıyla müşterilere uygun vade seçenekleri sunarak yüzde 1 KDV avantajı sağlıyor.

BNP Paribas Finansal Kiralama Genel Müdürü Sibel Alyar

Türkiye’de elektrikli araç satışlarının toplam pazardaki payının yüzde 3’e ulaştığını belirten BNP Paribas Finansal Kiralama Genel Müdürü Sibel Alyar, “Elektrikli araçlara olan talebin artması, şarj istasyonlarının da hızla yaygınlaşması gerekliliğini ortaya koyuyor. Ülkemizdeki birçok kurumsal firmanın sürdürülebilir bir gelecek için çevreye duyarlı elektrikli araçları tercih edeceğini düşünüyoruz. BNP Paribas Grup hedeflerimizin odağında yer alan ‘finansal çözümlerimizde sürdürülebilirlik yaklaşımı’ ile e-şarj istasyonları finansmanında etkin bir rol oynamayı planlıyoruz. Bu alanda lider bir firma olan ABB ile iş birliği anlaşması yapmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

BNP Paribas ve ABB iş birliği sürdürülebilirlik açısından fark yaratacak

Avrupa’nın lider ekipman finansman şirketi BNP Paribas Leasing Solutions’ın bir parçası olarak, şirketin temel odakları arasında yeşil enerji ve sürdürülebilirlik konularına yapılan yatırımların desteklenmesi vurgulanıyor. Bu doğrultuda konuşan Sibel Alyar, tarım, inşaat, tekstil, bilgi teknolojisi, sağlık ve güneş enerjisi gibi geniş bir sektör yelpazesinde finansman çözümleri sunduklarını bildirdi.

ABB Yönetim Kurulu Başkanı Başar Vural, elektrikli araç şarj istasyonlarının geliştirilmesinin daha temiz enerji kaynaklarına geçişin önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, bu konuda Avrupa’da yenilenebilir enerji finansmanına önem veren BNP Paribas Finansal Kiralama ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.