BMW, Sıfır Emisyonlu Bisikletleriyle Yola Devam Ediyor

BMW, otomotiv sektöründeki güçlü konumunu bisiklet sektöründe de göstermek istiyor ve elektrikli bisikletler konusunda çalışmalar yapıyor. BMW Mini markası ise yakın zamanda Angell Mobility iş birliğiyle geliştirilen performans ve tasarım odaklı elektrikli bisikletleri piyasaya sürmeyi planlıyor.

Fransız Angell Mobility ile ortaklık kuran BMW, Mini markasının ilk elektrikli bisikletlerini yakın zamanda piyasaya sürecek. Şirket, Motorrad markası altında hem fosil yakıtlı hem de elektrikli motosiklet ve bisiklet modelleri sunuyor. Cooper Car Company, kendi elektrikli bisikletlerini üretirken Mini markası da kendi ilk elektrikli bisikletlerini Fransız Angell Mobility ile geliştiriyor. Yaklaşık 3 yıldır sektörde olan Angell Mobility, BMW Mini serisine temel oluşturacak. Ayrıca Mini Cooper EV SE aracının da piyasaya çıkışıyla birlikte gelişmeler daha da önem kazanmış durumda.

BMW Mini’nin yakında piyasaya sürülmesi planlanan elektrikli bisiklet serisinin ne zaman ve hangi fiyattan satışa çıkacağı henüz belirtilmedi. Ancak firmanın mevcut Active elektrikli bisiklet modellerinin 1.500$ ila 3.000$ arasında fiyatlandığı biliniyor.